Sébastien Loeb Racing nasadí závodní vozy VW Golf GTI TCR

Úspěšný tým s velkým jménem, Sébastien Loeb Racing, jehož spolumajitelem je držitel rekordního počtu titulů mistra světa v rallye Sébastien Loeb, bude v nově založeném světovém poháru cestovních vozů FIA World Touring Car Cup (WTCR) spoléhat na Volkswagen. Sébastien Loeb Racing se v této sezoně, po zisku dvou titulů v mistrovství světa cestovních vozů WTCC (World Touring Car Championship), zúčastní seriálu WTCR. Alsaský tým se rozhodl pro Golf GTI TCR o výkonu 350 k, který se stal vítězem mezinárodního seriálu TCR v letech 2016 a 2017.

golf gti tcr

Za volant budou usedat dva specialisté na cestovní vozy: Angličan Rob Huff, mistr světa v závodech cestovních vozů z roku 2012, a Maročan Mehdi Bennani, mistr WTCC Trophy 2016, který závodí ve službách týmu Sébastien Loeb Racing od roku 2015.

Nový vůz pro nadcházející sezonu udělal skvělý dojem na oba jezdce. „Ze spolupráce s týmem Sébastien Loeb Racing mám velkou radost,“ říká Huff. „Většinu závodních okruhů znám velmi dobře a v roce 2017 jsem také úspěšně absolvoval několik závodů s vozem Golf GTI TCR. Mým jednoznačným cílem pro letošní rok je mistrovský titul – nejlépe vítězstvím v mém nejoblíbenějším závodě na městském okruhu v Macau, který je také posledním podnikem sezony WTCR.“

Kategorie cestovních vozů TCR (Touring Car Racing) vznikla v roce 2015 a od té doby se rozrostla na 20 národních a regionálních mistrovství. Golf GTI TCR vychází ze sériově vyráběného modelu Golf GTI. Pod kapotou je důvěrně známý dvoulitrový přeplňovaný motor s přímým vstřikováním paliva, jehož aktuální závodní verze poskytuje nejvyšší výkon až 257 kW (350 k) a točivý moment cca 420 N.m.

Golf GTI TCR se vzhledově odlišuje 18“ závodními koly a podvozkem, který je o 15 centimetrů širší než u sériově vyráběného modelu Golf. Nastavitelný hliníkový zadní spoiler – standardní výbava všech vozů TCR – vytváří dodatečný přítlak. Další úpravou pro nasazení na závodních okruzích je aerodynamicky optimalizovaný přední spoiler. Mezi bezpečnostní prvky výbavy závodního vozu patří závodní sedadlo s ochranou hlavy, závodní bezpečnostní rám a závodní bezpečnostní palivová nádrž s homologací FIA.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru