Hodí se červená barva auta k Valentýnu?

U příležitosti blížícího se svátku zamilovaných byla vypracována analýza výsledků prodeje za rok 2017 zaměřená na oblíbenost vozů červené barvy jako jednoho ze symbolů lásky. Z analýzy jednoho z největších prodejců ojetých vozů u nás vyplývá, že červená barva je pátou nejoblíbenější mezi zákazníky, přičemž už dávno neplatí, že by si tuto barvu pořizovaly převážně ženy. Červené auto volí z dvou třetin muži. Mezi nejprodávanějšími značkami aut v červené barvě byla Škoda, Renault a Hyundai.

Valentýn AAA AUTO

Analýza zaměřená na vliv barvy vozu na jeho oblíbenosti dále ukázala, že nejčastějším typem prodaného ojetého automobilu červené barvy je hatchback (51,3 %), za ním se umístil typ combi (20,0 %). Více než 75 % prodaných červených aut mělo benzínový motor, nejčastěji o obsahu 1.2. Není překvapením, že 93,5 % červených aut mělo manuální převodovku a téměř 95 % náhon na dvě kola.

„Nejoblíbenějším modelem v červené barvě se stala v loňském roce Škoda Fabia následována Škodou Octavia, pomyslné třetí místo obsadila s odstupem Kia Cee´d,“ říká generální ředitelka mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO Karolína Topolová a dodává: „Naše statistiky potvrzují, že červená barva již není jen výsadou žen. Muži se jí rozhodně nevyhýbají a volí ji především u sportovních vozů, se kterými je silně spojena“.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru