Škoda Vision X – studie městského crossoveru bude představena v Ženevě

S novou hybridní studií nabízí česká automobilka výhled do dalšího rozvoje její modelové řady. Koncept městského crossoveru přenáší charakteristické prvky úspěšných SUV modelů značky do dalšího segmentu. Bude mít světovou premiéru na ženevském autosalonu 2018.

VISION-X-Sketches-3

Svými kompaktními proporcemi se studie představuje jako ideální společník pro aktivní městský životní styl. Exteriér se vyznačuje precizními liniemi a jasnými konturami povrchu, které podtrhují dynamický charakter studie vozu s hybridním pohonem. Mohutný vzhled vozu dodávají výrazné nárazníky, robustní prahy, velká panoramatická prosklená střecha a dvacetipalcová hliníková kola. Inspirací pro ostřejší design bylo tradiční řemeslné umění českých sklářů.

VISION-X-Sketches-2

Zcela nový designový jazyk je patrný v interiéru vozu. Opticky dominuje široká, ergonomicky konturovaná přístrojová deska s volně stojícím barevným displejem, jehož prostřednictvím lze ovládat služby infotainmentu a konektivity. Osvětlené prvky z broušeného křišťálu v souhře s barevným displejem vytváří zajímavé světelné efekty.

VISION-X-Sketches-1

Vozem Škoda Vision X představuje česká automobilka svou vizi moderního městského crossoveru. Díky rozšíření úspěšné rodiny kategorie SUV o třetí model chce značka Škoda oslovit a zaujmout novou cílovou skupinu. Rozšíření nabídky se zaměřením na silně rostoucí segment SUV je významným pilířem strategie automobilky. Do roku 2025 bude Škoda vedle vozů s čistě elektrickým pohonem mít v nabídce i plug-in-hybridy. Každý čtvrtý automobil značky, dodaný na celém světě, bude plug-in-hybrid nebo elektromobil.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru