Toyota Yaris WRC před sezónou 2018

Soutěžní tým TOYOTA GAZOO Racing WRT (World Rally Team) na přehlídce Autosport International v Birminghamu zahájil letošní působení ve světovém rallyovém šampionátu a slavnostně odhalil nejnovější verzi svého speciálu Toyota Yaris WRC.

2018 Yaris WRC_1

Toyota startuje druhý ročník v rallye, a naváže tak na loňskou úspěšnou premiéru svého modelu Yaris WRC. Její součástí bylo i vítězství na Švédské rallye a Rallye Finsko, čtvrté místo v mistrovství závodních jezdců pro Jari-Mattiho Latvalu nebo třetí místo v soutěži o pohár konstruktérů.

Tento týden se na přehlídce Autosport International shromáždily všechny týmy WRC k oficiálnímu zahájení závodní sezóny 2018. Toyota ukázala nejnovější verze Toyoty Yaris WRC, která se chlubí řadou konstrukčních vylepšení, vzešlých ze zkušeností nasbíraných během loňské sezóny.

2018 Yaris WRC_2

Přední část zaujme modernizovaným aerodynamickým paketem, včetně nového předního nárazníku a blatníků. Cílem změn je optimalizovat aerodynamické vyvážení vozidla zvýšením přítlaku na přední nápravu. Modernizace se dotkla i chladicí soustavy, která přijde ke slovu během podniků WRC probíhajících za vysokých teplot.

2018 Yaris WRC_3

Novinky byly v závěru roku 2017 řádně otestovány v rámci příprav na první kolo sezóny, kterým bude 25. -28. ledna Rallye Monte-Carlo.

2018 Yaris WRC_4



Facebook

Nejčtenější

Nahoru