Z vraku Mustanga luxusní hodinky

 Mohl by to být krásný vánoční dárek pro automobilového fanouška – náramkové hodinky ručně vyrobené ze součástí klasického Fordu Mustang. Za nápadem stojí Christian Mygh a Jonathan Kamstrup. Společně hledají na vrakovištích po celém světě vhodná auta. Z každého z nich potom vyrobí stovky unikátních náramkových hodinek, které se prodávají za ceny v přepočtu přibližně od 32 000 Kč výš.

FORD_2017_Mustang_Watch_23

Skutečným nadšencům vyrobí dánská značka REC Watches nové hodinky třeba i z dílů, které poskytnou sami. Jedním takovým zákazníkem je mistr světa v driftování Vaughn Gittin Jr., který nosí hodinky vyrobené z částí karbonové karoserie svého sedmisetkoňového speciálu Ford Mustang RTR.

„Většina lidí by v tom viděla jen hromadu šrotu, pozůstatky Mustangu. My vidíme něco zcela jiného – duši vozu a příběh, který je třeba vyprávět,“ řekl spoluzakladatel firmy REC Watches Mygh. „Neničím Mustangy. Těm, které už nejdou opravit, vracím život ve formě hodinek.“

Aby opravdu bylo co vyprávět, lidé z REC Watches pečlivě vystopují historii každého „dárcovského“ vozu. Hovoří s dřívějšími majiteli, sbírají vyprávění a obrázky z minulosti vozu a vytvoří z nich video.

Každé hotové hodinky nesou identifikační číslo vozu, rok jeho výroby a odkazy na design klasického Mustangu. Ukazatel stavu baterie vypadá jako palivoměr a ručičky i ciferník odkazují na přístrojový štít legendárního modelu. Při jedné cestě do Švédska objevil tým poklad v podobě raritního Mustangu z roku 1966 v černém odstínu Raven. Posloužil jako základ limitované edice 250 hodinek P51-04.

FORD_2017_Mustang_Watch_25

Ford Mustang byl pojmenován po slavném americkém bojovém letounu z období druhé světové války. Prodávat se začal v roce 1964 a díky radikálnímu vzhledu a agresivní dynamice se okamžitě stal legendou. Jeho hvězdné postavení upevnilo účinkování v akčním krimi „Bullittův případ“ (Bullitt, 1968) se Stevem McQueenem v hlavní roli. Mustang figuroval také v bezpočtu dalších filmů, seriálů i písní.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru