Peugeot Hansen na druhém místě v rallycrossu

Team Peugeot Hansen se v dvanáctém závodě mistrovství světa v rallycrossu 2017 v Jižní Africe po desáté umístil na stupních vítězů a stal se letošním vicemistrem mezi týmy.

AUTO - GUMTREE WORLD RX OF SOUTH AFRICA - 2017

V posledním kole mistrovství světa v rallycrossu 2017, které týmy poprvé v historii zavedlo do Afriky, vozy Peugeot 208 WRX podávaly od začátku do konce velmi dobré výkony, a to včetně bleskového startu ve čtvrté kvalifikační jízdě. Timmymu Hansenovi se podařilo vyhrát první a čtvrtou kvalifikaci i své semifinále, avšak vítězství o tomto víkendu mu uniklo jen o pouhé desetiny sekundy vzhledem k tomu, že v první zatáčce ztratil čas v tlačenici. Mladý Švéd se ovšem nevzdal a nakonec získal desáté umístění na stupních vítězů ze 12 startů v letošním roce. Tým tak získal druhé místo v letošním pořadí týmů a Timmy samotný získal páté místo v šampionátu jezdců 2017.

Naopak pro Sébastiena Loeba to byl frustrující víkend. Poté, co byl v souboji v první kvalifikaci vytlačen z tratě, v úvodním kole druhé kvalifikace měl defekt pneumatiky a nebyl již schopen ukázat svůj potenciál při kvalifikaci. Nutno říci, že jeho naděje na nápravu v semifinále započaly slibným startem a do druhé zatáčky najel na druhém místě. V postupu do finále mu bohužel zabránil další defekt pneumatiky, nicméně sezónu 2017 může přesto hodnotit pozitivně, neboť vybojoval sedm umístění na stupních vítězů a čtvrté místo v šampionátu jezdců.

Kevin Hansen předvedl další přesvědčivou jízdu, a to včetně třetího místa ve druhé a čtvrté kvalifikaci. Na jeho start z vnějšího postavení při poslední kvalifikační jízdě se nezapomene. Díky penalizaci Kena Blocka se podruhé za sebou dostal do finále a zásluhou vynikajícího víkendu si výrazně polepšil své postavení v pořadí jezdců a letošní šampionát ukončil na osmém místě před Blockem!

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru