Sébastien Ogier vybojoval s Fordem Fiesta WRC titul mistra světa

V britské Dayinsure Wales Rally GB, která se konala tento víkend jako součást mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, dojeli Sébastien Ogier a Julien Ingrassia s vozem Ford Fiesta RS WRC „až“ třetí. Pro tým M-Sport to ale přesto byl důvod k radosti. Ogier a Ingrassia se totiž díky tomuto výsledku v předstihu stali mistry světa v hodnocení jezdců a M-Sport šampionem v klasifikaci týmů.

Sebastien Ogier (FRA) , Julien Ingrassia (FRA)  perform during FIA World Rally Championship in Deeside, Great Britain on  29.10.2018

Sebastien Ogier (FRA) , Julien Ingrassia (FRA) perform during FIA World Rally Championship in Deeside, Great Britain on 29.10.2017

Spokojenost byla o to větší, že na prvním místě britské rallye skončila jiná posádka týmu M-Sport, Elfyn Evans a Daniel Barritt. Ogier a Ingrassia jsou mistry světa již popáté. Patří mezi pouhé tři posádky v celé historii světového rallye šampionátu, jimž se povedlo získat mistrovský titul ve dvou různých týmech.

Tým M-Sport nasazuje v mistrovství světa vozy Ford Fiesta RS WRC. Motor 1.6 EcoBoost, vyvinutý ve spolupráci s Fordem, dosahuje s předepsanými 33mm restriktorem výkonu 221 kW (300 k) v 6000 ot/min a točivého momentu 450 Nm v 4000 ot/min. Poháněna jsou všechna čtyři kola prostřednictvím šestistupňové převodovky M-Sport/X-Trac se sekvenčním řazením. V asfaltové specifikaci jezdí vůz na 18“ kolech s brzdovými kotouči o průměru 355 mm, na sněhu a šotolině se používají 15“ kola a 300mm brzdy.

Dayinsure Wales Rally GB byla předposlední ze 13 soutěží letošního mistrovství světa FIA. Závěrečným podnikem je australská rallye, která se jede 16. až 19. listopadu. Ogier má před poslední soutěží náskok 32 bodů na druhého v průběžném pořadí, Thierryho Neuvilla (215 vs. 183 bodů). M-Sport World Rally Team vede s 398 body před druhým Hyundai Motorsport o 93 bodů.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru