Škoda hlásí milion vyrobených aut

Výrobní linky opustil již po čtvrté za sebou v jednom kalendářním roce sedmiciferný počet vozů. Poprvé v historii bylo tohoto milníku dosaženo již v říjnu. Největší podíl na tomto úspěchu mají modelyFabia, Octavia a Superb. I velké SUV Kodiaq předznamenává další růst pro rok 2017. Zvýšení objemu výroby lze očekávat i v souvislosti s novým modelem Karoq, které společnost v současné době uvádí na trhy.

ŠKODA-one million vehicles-already-produced-in-2017

Automobilka z Mladé Boleslavi dosáhla v roce 2017 tohoto milníku dříve než kdykoliv předtím. Kromě vysoké poptávky po bestselleru Octavia přispělo rozhodujícím způsobem k navýšení výroby i úspěšné uvedení modelu  Kodiaq. V uplynulém čtvrtstoletí se automobilka zařadila mezi zavedené velkoobjemové výrobce. Od spojení s koncernem Volkswagen v roce 1991 vzrostla výroba na sedminásobek, aktuálně se vyrábí sedm modelových řad a více než 40 modelových variant.

Ve své domovské zemi má společnost kromě hlavního závodu v Mladé Boleslavi další výrobní závody v Kvasinách a Vrchlabí. Kromě toho sjíždí vozy z výrobních pásů také v závodech koncernu Volkswagen nebo ve spolupráci s lokálními partnery v Číně, Indii, Rusku, Kazachstánu, Alžírsku, na Ukrajině a na Slovensku.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru