Honda představila Gold Wing pro rok 2018

Honda Gold Wing byla od svého představení v podobě litrového „naháče“ v roce 1975 vždy tím nejlepším pro cestování v jedné stopě. Jedná se o motocykl, jenž se od počátku vydal vlastní cestou. Souběžně s tím, jak v průběhu desetiletí rostly jeho fyzické rozměry i zdvihový objem, si tento model získal dlouhodobou pověst bezkonkurenčního luxusu, kvality a komfortu.

honda gold wing

Nyní se v reakci na demografickou situaci a vývoj na motocyklovém trhu vývojový tým odpovědný za budoucnost tohoto stroje rozhodl k radikální změně filozofie a opustil směr, který se dal pro další modernizaci očekávat.

GL1800 Gold Wing pro modelový rok 2018 proto přichází jako zcela nový stroj. Jeho základem zůstává plochý šestiválcový motor disponující lavinou točivého momentu a stále se jedná o vlajkovou loď značky Honda v segmentu cestovních motocyklů. Přestože je menší, o mnoho lehčí a mnohem agilnější, stále zůstává ryzím „motocyklem pro jezdce“.

Díky provedeným změnám je nový Gold Wing schopen oslovit i mladší generaci motocyklistů, kteří jeho dosavadní design přehlíželi, nebo jej dosud vůbec nezaregistrovali. Stroj je vhodný jak pro městské dojíždění, tak i pro otevřené silnice.

honda gold wing2

Kompletně přepracovaný model Honda  GL1800 Gold Wing je ostřejší, kompaktnější a lehčí; jeho plochý šestiválcový motor nyní disponuje 4 ventily na válec a je vybaven elektronicky řízenou škrticí klapkou, 4 jízdními režimy, systémem Honda Selectable Torque Control a asistentem pro rozjezd do kopce. Nový podvozek je tvořen rámem z hliníkových profilů, zavěšení předního kola se dvěma příčnými rameny a jednostranným kyvným ramenem Pro-Arm. Tlumení a předpětí zadní pružiny se nastavují elektricky. Standardní výbava zahrnuje také elektricky ovládaný plexi štít, inteligentní klíč Smart Key a Apple CarPlay. K dispozici bude také zcela nová, třetí generace unikátní dvouspojkové převodovky Honda Dual Clutch Transmission se sedmi rychlostními stupni.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru