BMW X3 – soutěží o Auto roku 2018 v ČR

BMW X3 je vozem, který v roce 2003 založil segment kompaktních automobilů SAV (Sports Activity Vehicle). Ve dvou generacích BMW od té doby vyrobilo více než 1,5 milionu kusů této modelové řady. Nové BMW X3 přichází s výraznějším designem, výkonnějšími, ale úspornějšími hnacími systémy a luxusní výbavou. 

P90263733_lowRes_the-new-bmw-x3-xdriv

Třetí generace průkopnického SAV střední velikosti se vydává osvědčenou cestou modelů BMW X, která kombinuje robustní terénní vzhled se sportovním charakterem. Vnější rozměry X3 se sice zásadně nezměnily, ale o pět centimetrů delší rozvor, dlouhá kapota motoru a extrémně krátký přední převis mu dávají ještě lépe vyvážené proporce, jež zdůrazňují optimální rozložení hmotnosti 50:50 mezi přední a zadní nápravou.

Na přídi vozu podtrhuje charakter vozu masivní „třírozměrná“ maska chladiče s dvojitými ledvinkami a mlhovky, které poprvé u modelu BMW X využívají šestiúhelníkového tvaru. Na zádi zaujmou zadní svítilny, výrazně se svažující střešní spoiler a dvojité koncovky výfuků, které dávají tvarům vozu příhodně svalnaté zakončení.

P90263730_lowRes_the-new-bmw-x3-xdriv

Tři výbavové linie přizpůsobují vizuální charakter tak, aby lépe odpovídal osobnímu vkusu každého zákazníka. Například model xLine se vyznačuje mřížkou chladiče a dalšími vnějšími detaily v provedení matného hliníku a speciálně navrženými koly z lehkých slitin, které zdůrazňují robustnost tohoto SAV. BMW X3 je nyní dostupné i ve výbavové linii Luxury Line, jejíž chromovaná mřížka chladiče, dvoubarevná spodní část karoserie a kola z lehkých slitin v klasickém designu ještě důrazněji podtrhují eleganci vnějšího designu.

Model M Sport zaměřuje svoji pozornost na dynamický talent nového BMW X3 s aerodynamickými prvky od divize M, sportovním brzdovým systémem zvýrazněným modře lakovanými brzdovými třmeny, dramatickým designem kol a volitelným odstínem laku karoserie modrá Phytonic. Nové BMW X3 lze objednat také s prvky BMW Individual, mezi něž patří například exkluzivní metalický lak karoserie Sunstone.

P90263722_lowRes_the-new-bmw-x3-xdriv



Facebook

Nejčtenější

Nahoru