Dnes zahajuje prodej Škoda Karoq

Dnes zahajuje Škoda Auto prodej nového SUV Karoq. Zákazníci mohou nový model osobně poznat prostřednictvím testovacích jízd u všech 184 autorizovaných prodejních partnerů značky v České republice.

Karoq
Z 3 500 vozů, objednaných v předprodeji, byly takřka dvě třetiny s nejvyšší výbavou Style. Nejpopulárnější motorizací v předprodeji je nová zážehová jednotka 1,5 TSI se systémem vypínání válců ACT o výkonu 110 kW, následovaná vznětovým motorem 2,0 TDI (110 kW) a novým úsporným a dynamickým motorem 1,0 TSI o výkonu 85 kW. V dosavadních objednávkách celkově lehce převažují benzinové motorizace (56 %).

Pohon všech kol zvolilo dosud bezmála 40 % zákazníků nového SUV, nejoblíbenějšími barvami jsou bílá Candy, černá Magic a červená Velvet.

Na prezentaci modelu minulý týden na Sicílii naše redakce vyzkoušela tři verze, a to 1,6 TDI s 85 kW, dvoulitrový diesel 110 kW a benzinový 1,5 TSI. Trasy pro jízdy byly vhodně vybrány, neboť tamní silnice jsou ještě v horším stavu než u nás, ale nový model výmoly nerozhodily a všechny nástrahy zvládl na výbornou.  Nejslabší diesel je pro pohodové řidiče, kteří nespěchají a dávají přednost plynulé jízdě bez rychlých nástupů, svižná jízda s dalšími dvěma motorizacemi přinesla ale radost z jízdy a mnohý úspěch v soutěži se sicilskými řidiči, kteří si s předpisy příliš hlavu nelámou. Spotřebu paliva na krátkých tratích jsme u dieselů registrovali od 5,9 l po 7,4 litru, rychlá jízda s benzinem byla za 8 litru.

Více podrobností uveřejníme po obvyklém týdenním testu v ČR.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru