Ostrý Hyundai i30 N vstupuje na český trh

Mimořádné potěšení z jízdy pro každého. To je heslo, se kterým vstupuje první vysokovýkonný model od Hyundai na český trh. Jde o zcela nově vyvinutý vůz, postavený na základě nové generace modelové řady i30, který poskytne řidiči maximální potěšení z jízdy v každodenním provozu na silnicích, tak i na závodním okruhu.

hyundai-i30-n-8

Vznikl v Namyangu, v globálním výzkumném a vývojovém středisku společnosti Hyundai Motor v Koreji a testován byl na Nürburgringu, jednom z nejnáročnějších závodních okruhů na světě. Vyrábí se u nás v Nošovicích.

Model i30 N je odpovědí společnosti Hyundai Motor na rostoucí poptávku zákazníků po sportovních výkonech na základě vyspělé techniky. Výkonný přeplňovaný motor 2,0 litru poskytuje nejvyšší výkon až 275 k. Hnací síla je přenášena na přední kola prostřednictvím šestistupňové mechanické převodovky.

Hyundai i30 N absolvoval v rámci testů odolnosti a spolehlivosti 10 000 km na známé Severní smyčce Nürburgringu. Vůz se také zúčastnil nejnáročnějšího vytrvalostního testu na světě, závodu 24 h ADAC na Nürburgringu.

Na českém trhu bude k dispozici v jediné plné výbavě. Verze s výkonem motoru 250 koní a 184 kW bude k mání za 699 990 korun a silnější modifikace s 275 koňmi a 202 kW bude za 739 990 korun.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru