Audi A5 – soutěží o Auto roku 2018 v ČR

Značka Audi vstupuje do klání o titul Auto roku 2018 v ČR hned se třemi modely. Jako první představujeme vůz Audi A5. Existuje ve verzích Coupé (třídveřové), Sportback (pětidveřové) a letos na jaře přišel na trh i Cabriolet.

Audi A5 Sportback

Audi A5 Sportback

Poprvé se zákazníkům představil v roce 2007 a zájem byl obrovský. Auto s atletickou až skulpturální architekturou bylo natolik přitažlivé, že jeho první generace vydržela na trhu až do představení současného nástupce. Ten byl vlastně vybroušením dosavadních designových linií, které zaujaly tolik příznivců značky. Nový model poznáte především podle nižší a rozšířené trojrozměrné masky chladiče a výraznějšího klenutí nad podběhy kol. Úzké přední světlomety svou grafikou jasně sdělují, oč tomuto autu jde – chce jezdit sportovně, rychle a sebejistě. V modelové řadě byly opět uvedeny i nejvýkonnější verze S5 a RS5.

Audi A5 Coupé

Audi A5 Coupé

Do nabídky se dostal i volitelný virtuální kokpit, který vám umožní nastavení ukazatelů před řidičem zcela dle vašich preferencí. Základní model obrazovky nabídne pohled na dva kruhové číselníky, v jejich středu jsou ale další informace o jízdě, jako rychlost nebo dojezd. Na ploše mezi nimi se mohou zobrazovat buď další údaje, případně si sem ale nainstalujete mapu nebo pokyny navigace. V nabídce volitelné výbavy je i head-up displej. Velký displej infotainmentu je umístěn na vrcholu středového panelu, kde volně vystupuje z palubní desky. Ovládá se velkým kruhovým voličem s dotykovou plochou a kolébkovými spínači. Hned vedle něj najdete řadicí páku automatické převodovky. Paleta motorizací zahrnuje vznětové i zážehové motory, a to čtyřválcové i šestiválcové jednotky. Můžete si vybrat i kombinaci s pohonem všech kol quattro.

Novou generaci rovněž obohatily asistenční systémy, mezi nimiž hraje hlavní roli adaptivní tempomat, jehož součástí je asistent pro jízdu v koloně. Dokáže vás posunovat ve frontě aut jedoucích až do rychlosti 65 km/h. Za pozornost stojí také asistent pro odbočování, sledování aut, která přijíždějí ze strany, když couváte, také vás upozorní na rizika při vystupování.

Základní model A5 Coupé (nebo Sportback, základní cena je v obou případech stejná) 2.0 TFSI s výkonem 190 koní najdete v ceníku za 1 034 900 Kč. V nabídce je také model g-tron, tedy vůz se spalovacím motorem umožňujícím kombinaci paliva benzín – stlačený zemní plyn CNG.

Audi A5 Cabriolet

Audi A5 Cabriolet

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru