Budete přezouvat na zimu? Co přichystal Nokian Tyres?

Správné obutí je základem také pro letošní zimní sezónu. Nokian Tyres představuje rozšířenou nabídku zimních pneumatik, které zvládají podmínky středoevropské zimy a rychlé změny teplot.

Nokian_WR_A4_005

Výběr zimních pneumatik Nokian Tyres pro nadcházející sezónu je široká. Společnost přidává nové rozměry u pneumatik WR A4, které jsou vlajkovou řadou zimních pneumatik pro středoevropský trh. Pneumatika WR A4 pro sportovní a vysokovýkonné vozy kombinuje ovladatelnost se zimní přilnavostí, a přitom zajišťuje bezpečnost a jízdní komfort.

Aramidové vlákno používané ve směsi pryže na bočnicích, zpevňuje bočnice pneumatiky a zvyšuje tak jejich odolnost vůči průpichům a průrazům. Aramidové bočnice jsou obzvláště oblíbené mezi řidiči SUV vozů.

Rozsáhlé a extrémní testování v zimních podmínkách patří k hlavním kvalitativním parametrům všech produktů této firmy. Testovací centrum s příhodným názvem Bílé peklo představuje místo, kde společnost důkladně testuje své zimní pneumatiky na sněhu, ledu a sněhové břečce. Toto centrum se rozprostírá na zasněžených pláních v laponském Ivalu, daleko za polárním kruhem, a to na ploše větší než 700 hektarů. V sezóně je zde testováno více než 20 000 pneumatik a na testovacích tratích ujeto více než 40 000 kilometrů.

Nokian_WR_A4_Functional_Performance_Siping

Pro náročnou jízdu v zimním počasí je zásadní umět zastavit včas. Zimní pneumatiky Nokian Tyres využívají celou řadu inovací, které zvyšují bezpečnost, komfort, tichost jízdy a úsporu paliva.

Technologie funkčních lamel – Každý dezénový blok a lamela má přesný tvar a konkrétní funkci, což se promítá do vynikající přilnavosti a ovladatelnosti pneumatiky.

Kanálky ve středových blocích – Hluboké a otevřené kanálky ve středových blocích zvyšují přilnavost v nejextrémnějších zimních podmínkách. Kanálky efektivně odvádí rozbředlý sníh a vodu z kontaktní plochy, čímž spolehlivě chrání před vznikem aquaplaningu na vodě a rozbředlém sněhu.

WSI – Patentovaný indikátor zimní bezpečnosti – Číslice ve středové části pneumatiky ukazují, jaká je zbývající hloubka hlavní dezénové drážky. Patentovaný indikátor zimní bezpečnosti (WSI) v podobě symbolu sněhové vločky zůstává viditelný do okamžiku, kdy je zbývající hloubka drážky větší než 4 milimetry. Jakmile tento symbol zmizí, měl by si řidič zakoupit nové zimní pneumatiky.

Technologie bočnic s tichým efektem – Oblast na bočnici pneumatiky, která přerušuje přenos hluku a vibrací z vozovky. Tato technologie snižuje hlučnost uvnitř vozidla.

Technologie aramidových bočnic – Větší odolnost pro řidiče SUV; všechny prémiové SUV pneumatiky Nokian Tyres využívají jedinečnou technologii  aramidových bočnic. Aramidová vlákna, která zesilují bočnice pneumatiky, zajišťují odolnost a ochranu bočnic před průpichy a průrazy, které mohou vést k následnému prasknutí pneumatiky. Stejný materiál se používá rovněž v letectví a vojenském průmyslu.

Technologie Coanda – Dezénové bloky na vnitřním rameni připomínají svým tvarem rampu, která umožňuje odvádět vodu z podélných do příčných drážek. Vynikající ochrana před vznikem aquaplaningu je zachována i se zvyšujícím se opotřebením běhounu.

Profilové stabilizátory – Jízdní stabilita pod kontrolou. Profilové blokové stabilizátory na běhounových blocích, které se nacházejí vedle středového žebra, spolu s podélnými žebry symetrického dezénu zvyšují jízdní stabilitu na suchých vozovkách, čímž zpřesňují reakce na pokyny řízení. Zároveň zabraňují zachytávání kamínků v drážkách.

Čištěné oleje – Při výrobě pneumatik jsou užívány výhradně čištěné oleje a látky, které nejsou toxické ani karcinogenní. Společnost jako první výrobce pneumatik na světě začala při výrobě svých produktů užívat výhradně čištěné oleje s nízkým obsahem aromatických uhlovodíků.

Nokian_WR_A4_Groove_Lifts



Facebook

Nejčtenější

Nahoru