Volkswagen ukazuje nový crossover T-Roc

Volkswagen rozšiřuje svou produktovou řadu o kompaktní crossover T-Roc v rámci největší modelové ofenzivy ve své historii. Nový crossover značky Volkswagen patří do třídy kompaktních SUV. T-Roc má nabídnout inovace na základě digitalizace, síťové propojení, nejmodernější asistenční systémy, dynamické jízdní výkony a především moderní, expresivní design. 

t-roc

Prodeje vozů SUV dynamicky rostou především v kompaktním segmentu. Odborníci odhadují, že se objem prodeje v tomto segmentu během nadcházejících deseti let téměř zdvojnásobí. Volkswagen proto uvádí s modelem T-Roc do segmentu kompaktních SUV další vůz, situovaný pod modelem Tiguan. T-Roc cílí na zákazníky všech věkových kategorií, od mladých lidí, žijících bez partnera, až po starší páry, jejichž děti se již osamostatnily.

t-roc02

Nový T-Roc zaujímá v segmentu postavení pod modelem Tiguan a jeho základem je, stejně jako u modelů Tiguan a Atlas/Teramont, modulární platforma MQB pro modely s motorem uloženým vpředu napříč. Při obsazení všech pěti sedadel je k dispozici zavazadlový prostor o objemu 445 litrů, pokud se využije výška až k horní hraně opěradel zadních sedadel. Opěradla zadních sedadel jsou dělená v poměru 60:40 a jejich sklopením se objem zavazadlového prostoru zvětší až na 1290 litrů. Podobně velkorysé uspořádání interiéru nenabízí v této třídě prakticky žádné SUV.

t-roc04

Stejně jako větší Tiguan bude i nový T-Roc nabízen s úspornými přeplňovanými motory, třemi zážehovými (TSI) a třemi vznětovými (TDI). V závislosti na zvoleném motoru budou mít zákazníci na výběr kombinaci pohonu předních nebo všech kol 4Motion (sériově včetně voliče jízdních režimů 4Motion Active Control) a mechanické převodovky nebo sedmistupňové dvouspojkové převodovky DSG. Uvedení na trh v ČR bude zahájeno na samém začátku roku 2018.

t-roc05



Facebook

Nejčtenější

Nahoru