Škoda Vision E – elektricky poháněná studie

Na autosalonu ve Frankfurtu Škoda poprvé v Evropě představila svůj koncepční vůz. Tento vůz je první čistě elektricky poháněnou studií v historii firmy. Kromě toho slaví výstavní premiéru model Škoda Karoq a dále automobilka prezentuje dvě atraktivní modelové varianty svého velkého SUV – Škoda Kodiaq Scout a Sportline.

škoda vision e

Studie Škoda Vision E ve Frankfurtu slaví evropskou premiéru. První elektricky poháněná studie v historii firmy umožňuje autonomní jízdu úrovně 3 a přitom pozdvihuje konektivitu na novou úroveň: Kromě obrazovky v přístrojové desce a centrálního dotykového displeje má navíc každý cestující k dispozici svůj vlastní displej.
Přes tyto displeje může posádka získat mnoho informací a údajů, jako například data o voze nebo možnosti palubní zábavy. V každých dveřích je umístěn Phonebox, který indukčně nabíjí chytré telefony. Zároveň slouží jako rozhraní: Přes jednotlivé displeje mají cestující pohodlný přístup k osobním nastavením, datům a informacím.

Design studie odráží ústřední prvky nového designového jazyka značky pro elektromobily. V porovnání s verzí, která slavila světovou premiéru v Šanghaji, je nyní čelní partie tvarována výrazněji. Zvláštními prvky jsou navíc protiběžně se otevírající dveře a čtyři samostatná otočná sedadla. Díky 2851 milimetrů dlouhému rozvoru náprav je interiér maximálně velkorysý a komfortní. Dodatečný prostor získává posádka v interiéru také díky absenci středového tunelu.

Elektromotory s celkovým výkonem 225 kW (306 k) pohánějí všechna čtyři kola. Vůz zaujme dojezdem až 500 kilometrů a maximální rychlostí 180 km/h. Na dálnici umí samočinně zrychlovat, řídit, brzdit a vyhýbat se překážkám. Car Park Autopilot řídí vůz automaticky na volná parkovací místa. Vůz se nabíjí indukčně.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru