Seat představuje nejvýkonnější limitku Cupra R

Nový Seat Leon Cupra R bude na autosalonu ve Frankfurtu bezpochyby přitahovat pozornost návštěvníků. Nejvýkonnější silniční vůz v historii značky je rovněž jejím nejexkluzivnějším modelem, protože jeho výroba bude omezena na 799 vozů.

Seat Leon Cupra R

Cupra R s pohonem předních kol bude nabízena s šestistupňovou mechanickou převodovkou (310 k), nebo s dvouspojkovou převodovkou DSG (300 k). Karoserie zaujme úpravami, mezi něž patří exkluzivní detaily z uhlíkového kompozitu na předním a zadním spoileru, bočních prazích a zadním difuzoru, jakož i kryty vnějších zpětných zrcátek a kola v odstínu mědi. Novým výraznějším designem zaujmou také podběhy kol a otvory pro přívod vzduchu na přídi. Vůz bude k dispozici od konce roku 2017. Majitel si bude moci užívat dynamické jízdy v interiéru, který rovněž dostal do vínku doplňky z uhlíkového kompozitu a ozdobné prvky s měděnou povrchovou úpravou. Volant a hlavice řadicí páky jsou obšité kůží Alcantara. Na výběr budou tři barvy: černá Midnight, šedá Pyrenees (obě bez příplatku) a exkluzivní šedá Matte.

Seat Leon Cupra R2

Model obdržel také několik konstrukčních úprav. Úhel odklonu kol přední nápravy byl optimalizován. Výbava zahrnuje adaptivní tlumiče DCC (Dynamic Chassis Control), brzdovou soustavu Brembo a novou výfukovou soustavu. Sportovní, ale především jedinečný a neopakovatelný model je rezervován pro 799 nejnáročnějších řidičů značky.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru