Hyundai i30 N připraven na silnici i závodní okruhy

Hyundai zveřejňuje další informace o modelu i30 N před jeho odhalením 13. července. První vysokovýkonný vůz Hyundai řady N úspěšně absolvoval poslední fáze vývoje na legendárním závodním okruhu Nürburgring.

Hyundai i30 N Nürburgring (2)

Vývoj modelu i30 N se zaměřil na tři nejdůležitější pilíře, které přinášejí maximální potěšení z jízdy, a to: chování vozu v zatáčkách, výkony na závodním okruhu a charakter sportovního vozu v každodenním provozu. Hyundai i30 N zrychlí tep každého řidiče již při usednutí za volant, protože automobilka se nezaměřuje jen na výkonové parametry, ale také na potěšení z řízení a „počet tepů za minutu“ místo pouhých „otáček za minutu“.

První vysokovýkonný model Hyundai při testech v extrémních podmínkách na Nürburgringu prokázal, že skvěle zvládá průjezdy nejrůznějšími typy zatáček a při ostrých změnách směru podává vynikající výkony.

Hlavní pozornost byla během vývoje zaměřena na odolnost a výkony na závodním okruhu. Vůz dokázal, že je schopným a spolehlivým automobilem i na závodním okruhu, a to v nejnáročnějším vytrvalostním testu na světě, 24h závodě ADAC na Nürburgringu. Tuto skutečnost potvrdilo i 10 000 km mimořádně tvrdých kilometrů, absolvovaných v rámci testů spolehlivosti a odolnosti.

Model nabídne široké možnosti individualizace tak, aby si mohl každý řidič přizpůsobit nastavení vozu svým preferencím i provozním podmínkám. Nastavené jízdní režimy tak umožňují komfortní cestování v každodenním provozu na silnici i vysloveně sportovní jízdu na závodním okruhu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru