Kona – nový model automobilky Hyundai

Hyundai nyní rozšiřuje vstupem do segmentu B-SUV svou rodinu modelů SUV na čtyři členy, včetně stávajících modelů Grand Santa Fe, Santa Fe a Tucson. Firma prodala od uvedení modelu Santa Fe v roce 2001 na evropských trzích více než 1,4 milionu SUV. Tucson je s více než 200 000 prodanými vozy od svého uvedení na trh v roce 2015 nejprodávanějším SUV značky v Evropě.

all-new-kona-exterior-2017-007-hires

Nový Hyundai Kona je pro společnost důležitým milníkem na její cestě k postavení vedoucí asijské automobilové značky v Evropě do roku 2021, s níž souvisí uvedení 30 nových modelů a modelových verzí.

Kona bude při uvedení na trh nabízet dva přeplňované zážehové motory, které se vyznačují vysokými hodnotami točivého momentu od nízkých otáček a vynikající hospodárností. Alternativou jednotky 1.0 T-GDI se šestistupňovou mechanickou převodovkou a výkonem 88 kW (120 k) (předběžná hodnota kombinované spotřeby paliva: 5,3 l/100 km; předběžná hodnota kombinovaných emisí CO2: 119 g/km) je čtyřválec 1.6 T-GDI s výkonem 130 kW (177 k), sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou 7DCT z vlastního vývoje Hyundai a pohonem všech kol (předběžná hodnota kombinované spotřeby paliva: 7,3 l/100 km; předběžná hodnota kombinovaných emisí CO2: 169 g/km).

all-new-kona-interior-2017-009-hires

Na přání dodávaný pohon všech kol podporuje řidiče ve všech jízdních situacích přenosem až 50 % točivého momentu na zadní kola, např. na sněhu, šotolině a na silnicích s běžným zpevněným povrchem. V létě 2018 uvede Hyundai pro model novou generaci hospodárných vznětových motorů 1,6 litru, a to v kombinaci s šestistupňovou mechanickou převodovkou, nebo s hospodárnou dvouspojkovou převodovkou Hyundai 7DCT s bezprostředními reakcemi. Pohon všech kol bude k dispozici na přání.

all-new-kona-exterior-2017-012-hires

Seznam bezpečnostních prvků ve výbavě zahrnuje autonomní nouzové brzdění AEB (Autonomous Emergency Braking) s detekcí chodců, sledování mrtvého úhlu BSD (Blind Spot Detection), upozorňování na vozidla přijíždějící ze stran při couvání RCTA (Rear Cross Traffic Alert), asistenta pro jízdu v jízdním pruhu LKA (Lane Keeping Assist), sledování únavy řidiče DAA (Driver Attention Alert), statická světla pro odbočování a chytrého asistenta dálkových světel.

all-new-kona-exterior-2017-004-hires



Facebook

Nejčtenější

Nahoru