Nové BMW M5 s M xDrive

Nové BMW M5 (kombinovaná spotřeba paliva: 10,5 l/100 km; kombinované emise CO2: 241 g/km) je vzrušujícím a emocionálně nejintenzivnějším sportovním sedanem z této modelové řady, který kdy BMW M představilo. Šestá generace tohoto sportovního stroje bude uvedena na trh v roce 2017 se systémem M xDrive, jehož technologie pohonu všech kol umožňuje užít si dynamických schopností tohoto manažerského sedanu s větší intenzitou.

P90257524_lowRes_the-new-bmw-m5-with-

Kromě zlepšených výkonů se nové BMW M5 může pochlubit větší každodenní praktičností a špičkovou stabilitou. Představuje nový evoluční krok ve vývoji úspěšného vozu, který se poprvé objevil v roce 1984 představením první generace BMW M5.

Systém M xDrive nabízí stabilní jízdní projev s důrazem na pohon zadní nápravy díky tomu, že přední kola nastupují do hry jen tehdy, když zadní nejsou schopna přenést na silnici více výkonu a je zapotřebí větší trakce. I při neobyčejně sportovní jízdě s využitím vysokého výkonu je nové BMW M5 s M xDrive předvídatelné a řidič ho může snadno řídit. To otevírá cestu pro bohatší zážitky z výjimečných sportovních schopností tohoto manažerského sedanu.

Řidič si může vybrat mezi pěti různými nastaveními založenými na kombinaci režimů DSC (DSC on, MDM, DSC off) a režimů M xDrive (4WD, 4WD Sport, 2WD).

Tyto konfigurace umožňují přizpůsobit charakteristiku systému jak osobním preferencím řidiče, tak povaze silnice. Puristé mohou zvolit klasický pohon zadních kol, a zcela tak deaktivovat pohon všech kol.

Celkově vzato přináší nový systém pohonu nejen špičkovou dynamiku a jízdní vlastnosti, ale také neomezenou každodenní použitelnost. To je umožněno centrální řídicí jednotkou se speciálním M software pro integrovanou kontrolu příčné a podélné dynamiky. Výsledkem jsou optimální výkony v každé z různých konfigurací. S příchodem M xDrive se inženýrům podařilo spojit klasické kvality standardního pohonu zadních kol s výhodami sportovně zaměřeného BMW xDrive.

To vše se spojuje v dynamickém charakteru, který ohromil dokonce i ostřílené jezdce DTM. „Jsem velký fanoušek M5,“ vysvětluje například tovární jezdec BMW Timo Glock. „Často jezdím na dlouhé vzdálenosti a potřebuji spoustu místa pro svou rodinu, ale nechtěl bych se vzdát možnosti zkoumat sportovní charakter vozu. S M xDrive nejenže můžete nové BMW M5 řídit s obvyklou precizností a agilitou, ale nabízí mi také něco, co jako člověk žijící ve Švýcarsku skutečně ocením: citelné posílení trakce a ovladatelnosti – i při jízdě za náročných povětrnostních podmínek, jako je mokro nebo sníh, a to jak v každodenním provozu, tak i při sportovní jízdě na hraně schopností vozu.“



Facebook

Nejčtenější

Nahoru