Volkswagen Arteon jde do prodeje

Nástupce CCéčka je připraven na startu. Necelý měsíc po světové premiéře na Ženevském autosalonu je v České republice zahájen jeho předprodej. Zákazníci si mohou zpočátku objednat a nakonfigurovat tento vůz s oběma nejvýkonnějšími motory – TSI o výkonu 206 kW/280 k a Bi-TDI vyladěným na 176 kW/240 k. Obě vrcholné verze jsou sériově dodávány s dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Motion. Základní verze modelu Arteon s motorem 1.5 TSI o výkonu 110 kW/150 k stojí 890 900 Kč.

Der neue Volkswagen Arteon

„Po mateřském Německu a Švýcarsku jsme třetí zemí v pořadí, kde zákazníci můžou Arteon koupit, “  říká Daniel Harant, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „V průběhu letošního roku budeme modelovou řadu Arteon postupně rozšiřovat dalšími variantami pohonného ústrojí i výbavových linií.“

Nový Arteon nadchne svou nevšední kombinací designu, sportovního charismatu, variabilitou a nabídkou vnitřního prostoru. Mezi jeho další přednosti patří mimo jiné prostor pro nohy vzadu, praktická karoserie liftback a objem zavazadlového prostoru 563 až 1557 litrů. Po technické stránce zaujme nový Volkswagen Arteon motory, které mohou pohánět přední nebo všechna kola, a konceptem digitalizovaných zobrazovacích a ovládacích prvků. Mezi ně patří digitální a individuálně programovatelný panel přístrojů Active Info Display, průhledový displej a nový informační a zábavní systém „Discover Pro“ s 9,2“ displejem opatřeným skleněným povrchem a s ovládáním gesty.

Der neue Volkswagen Arteon

S celkovým konceptem ladí asistenční a komfortní systémy. Mezi ně patří tři novinky. Nová generace adaptivního tempomatu ACC zohledňuje nyní omezení rychlosti, resp. údaje o průběhu trasy a automaticky těmto okolnostem přizpůsobuje rychlost jízdy. Nová, dynamická funkce natáčení světlometů do zatáček s předvídavým řízením rozpoznává na základě dat GPS a údajů navigačního systému o průběhu trasy, kdy bude vůz projíždět zatáčkou a osvětlí ji ještě dřív, než začne řidič měnit směr jízdy. Další zvýšení úrovně bezpečnosti nabízí druhá generace asistenta pro stav nouze (Emergency Assist). Dojde-li k náhlé zdravotní indispozici řidiče, začne asistenční systém v rámci svých technických limitů vůz brzdit a zároveň s ním přejede do krajního jízdního pruhu vpravo, pokud to dopravní situace umožňuje.

Der neue Volkswagen Arteon

Nový vůz kategorie „gran turismo“ si mohou čeští zákazníci objednávat nejprve ve spojení se dvěma exkluzivními výbavovými liniemi „Elegance“ a „R-Line“ a oběma nejvýkonnějšími motory TSI (206 kW/280 k) a Bi-TDI (176 kW/240 k). Ceny těchto vrcholných verzí začínají od 1 319 900 Kč (TSI Elegance 4Motion DSG), resp. 1 313 900 Kč (Bi-TDI Elegance 4Motion DSG).

Sériová podoba modelu Arteon Elegance zanechává dojem kultivovanosti, zatímco Arteon R-Line umocňuje sportovní charakter tohoto modelu. Modelová řada Arteon se bude postupně rozšiřovat. Nabídka výbavové linie Arteon Elegance bude začínat motorem 2.0 TDI o výkonu 110 kW/150 k s šestistupňovou přímo řazenou převodovkou. Cena této verze byla stanovena na 1 055 900 Kč, zatímco Arteon R-Line se stejnou kombinací motoru a převodovky vyjde na 1 068 900 Kč. Motory TDI o výkonu 110 kW/150 k, resp. 140 kW/190 k a TSI o výkonu 140 kW/190 k budou k dispozici od poloviny května. Ve druhé polovině července bude následovat TDI o výkonu 140 kW/190 k ve spojení s pohonem všech kol 4Motion a na konec října je plánováno uvedení vstupního motoru 1.5 TSI s výkonem 110 kW/150 k, který bude možné pořídit již za 890 900 Kč ve spojení s šestistupňovou mechanickou převodovkou.

Der neue Volkswagen Arteon

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru