Volswagen Caddy: Více než užitkový vůz

Nový model Volkswagen Caddy byl veřejnosti poprvé představen v září roku 2015 a nahrazuje původní verzi Cross. Čím se tento model vyznačuje a proč je ideálním pomocníkem nejen pro práci si přečtěte v tomto článku.

 Nový-Volkswagen-Caddy-Základní-model_1n

Na první pohled vás u nového Caddyho zaujme řada doplňkových plastů, kterými se karoserie odlišuje od svého předchůdce a které vytváří ostře řezaný vzhled vozidla. Můžete se zde nově setkat s chromovanými žebry na mřížce chladiče, stříbrně lakovanými kryty vnějších zrcátek, denním LED svícením, tónovanými zadními světlomety, ale i mnoha dalšími prvky, které předchozí generace nenabízela.

 Zajímavost: Víte že Volkswagen mění slogan? Pokud ne, přečtěte si článek: Volkswagen končí s reklamním sloganem ,,Das Auto“, nahradí ho novým

Interiér vozu

Sedadla jsou poměrně vysoko posazená, což zaručuje řidiči i spolujezdci dobrý výhled z vozidla všemi směry. Optimální tuhost sedadel spolu s dostatečným tvarováním bočnic, v kombinaci s příjemnou potahovou látkou, poskytuje dostatečné pohodlí i při dlouhých cestách. Multifunkční volant převzatý z osobních modelů německé automobilky je příjemný a až nezvykle kvalitní pro užitkové vozidlo.

Přístrojová deska je maximálně přehledná, což platí i pro středový panel. Jednotlivá sedadla je možné vyklápět a případně i vyjímat. Je tedy možné velikost interiéru přizpůsobit a v případě potřeby výrazně zvětšit zavazadlový prostor.

Nový-Volkswagen-Caddy-Základní-model_8n

Zavazadlový prostor

Zavazadlový prostor má základní objem 750 litrů a vyniká praktickým čtvercovým tvarem a nízkou nakládací hranou. Po vyjmutí sedadel je možné docílit objemu více než 3030 litrů, velikost je tedy obrovská.

Tip: Podívejte se na nový vůz Volkswagen Caddy v nabídce prodejce Tukas.

Bezpečnostní prvky

Volkswagen Caddy se chlubí nejen bohatou výbavou, ale i celou řadou bezpečnostních prvků a asistentů. Kromě bočních airbagů jsou ve voze k dispozici i záclonové airbagy, adaptivní tempomat s automatickou regulací odstupu a mnoho dalšího.

Nový-Volkswagen-Caddy-Základní-model_6n

Motor

Volkswagen Caddy dává na výběr celkem z pěti různých motorů. Základ tvoří zážehový tříválec TSI o výkonu 75 kW. Volit můžete také dvanáctistovku TFSI s výkonem 62 kW, která je stejně jako tříválec, k dispozici pouze s pětirychlostní manuální převodovkou. Silnější motor TSI lze kombinovat s šestirychlostním manuálem nebo sedmistupňovým DSG.

Z dieselů je možné vybírat celkem ze čtyř verzí dvoulitrového dieselu TDI. Nejslabší varianta o výkonu 55 kW se dodává pouze ve spojení s pětirychlostním manuálem. Všechna silnější provedení (75, 90 a 110 kW) je možné kombinovat s 6° DSG či 6°manuální převodovkou. Verze o výkonu 90 a 110 kW lze mít s pohonem všech kol. Dále je možná varianta jak na pohon CNG, tak i LPG.

Advertorial



Facebook

Nejčtenější

Nahoru