Ženeva 2017 – premiéra VW Tiguan Allspace

Tiguan je nejúspěšnějším SUV „Made in Germany“. Půl milionu lidí ročně se rozhoduje pro koupi tohoto všestranného vozu s pohonem předních nebo všech kol. V roce 2016 byla na trh uvedena druhá generace populárního SUV s logem VW. Volkswagen nyní rozšiřuje nabídku o nový Tiguan Allspace.

Der neue Volkswagen Tiguan Allspace

Vůz s rozvorem prodlouženým o 109 mm a o 215 mm delší karoserií. Tiguan Allspace může být dodáván na přání s uspořádáním interiéru 5+2. Vstupuje do segmentu mezi „klasickým“ modelem Tiguan a modelem Touareg. Allspace s objemem zavazadlového prostoru až 760 litrů je alternativou pro všechny motoristy, kteří byli vzhledem ke svým požadavkům na vnitřní prostor dosud odkázáni spíše na vozy kategorie MPV. Při využití celé výšky interiéru až po strop a délky až k první řadě sedadel nabízí Tiguan Allspace zavazadlový prostor o objemu dokonce až 1920 litrů.

Vývoj modelů Tiguan a Tiguan Allspace probíhal souběžně. Pod vnějším designem je podepsán Marco Pavone z designérského týmu značky Volkswagen. „Zadní dveře modelu Tiguan Allspace jsme prodloužili. Abychom proporce přizpůsobili větší vnější délce, zvýšili jsme navíc kapotu motoru v přední části nad maskou chladiče,“ říká designér se specializací na exteriér.

Tvarové řešení kapoty motoru a siluety přitom záměrně ukazuje paralely s dalším novým SUV, modelem Atlas, který byl vyvinut pro USA. Tiguan Allspace vizuálně připomíná Atlas při pohledu zpředu také nově navrženou maskou chladiče s chromovanými příčkami, které částečně zasahují až do světlometů. Markantní je horní chromovaná lišta, která probíhá v celé šířce přední partie. Všechny verze modelu Tiguan Allspace jsou navíc sériově vybaveny granitově šedým panelem pro ochranu spodní části vozu.

Stejně jako „klasický“ Tiguan bude i Allspace nabízen se silniční a terénní variantou přídě. Druhou z nich lze navíc objednat v rámci „paketu Offroad“ společně s odolným krytem spodní části motorového prostoru, který sahá až k nárazníku. Terénní varianta přídě zvětšuje nájezdový úhel vpředu o 7 stupňů.

Všechny verze modelu Allspace jsou sériově vybaveny podélnými střešními nosiči. Novým tvarem navíc disponuje i samotná střecha. Poprvé je nahrazen rovný povrch střechy markantními prolisy, které připomínají klasické terénní vozy. Podélné prolisy procházejí v celé délce střechy. Je-li vůz vybaven panoramatickým posuvným střešním oknem o rozměrech 870 x 1364 mm, jsou prolisy samozřejmě jen v zadní části střechy.

Mezi další znaky nového modelu patří rozšířená sériová výbava. Vstupní verze „Trendline“ zahrnuje výbavu doplněnou o řadu nových prvků, mezi něž patří již uvedené podélné střešní nosiče (černé), multimediální systém „Composition Colour“ včetně „paketu Connectivity“ (rozhraní pro telefon a vstup USB), multifunkční volant, lichoběžníkové koncovky výfukové soustavy a variabilní podlaha zavazadlového prostoru. Ještě větší změny vykazují výbavové linie „Comfortline“ (navíc mj. elektrické ovládání zadního výklopného víka, stříbrné podélné střešní nosiče) a „Highline“ (jako „Comfortline“, navíc mj. přední světlomety LED a bezklíčkový přístupový systém „Keyless Access“). SUV navíc přichází s novou generací informačních a zábavních systémů. Vrcholný systém „Discover Pro“ disponuje – jako první v této třídě – ovládáním gesty.

Nabídka motorů začíná od výkonu 110 kW/150 k a sahá až ke 176 kW/240 k. Základní cena v Německu bude cca 30 000 eur. Předprodej bude zahájen již v květnu, v prvních evropských zemích bude nové SUV uvedeno na trh v září.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru