Ženeva 2017 – premiéra Volvo XC60

Dnes představený model nahradí původní vysoce úspěšné Volvo XC60, které se po devíti letech svého uvedení na trh stalo v Evropě nejlépe prodávaným středně velkým prémiovým SUV, přičemž se ho po celém světě prodal téměř milion vozů. V současné době má model XC60 přibližně 30% podíl na globálním prodeji.

volvo xc60.jpg 2

Nové Volvo XC60 je plně vybaveno moderními technologiemi. Průkopnický systém City Safety byl nyní rozšířen o funkci asistentu řízení. Asistent řízení využívají také nová bezpečnostní technologie, systém ochrany před srážkou s protijedoucím vozidlem ve vedlejším pruhu, jejímž smyslem je předejít čelní srážce s protijedoucími vozidly, a informační systém monitorující mrtvý úhel, kterému tato funkce pomáhá snížit riziko kolize při změně jízdního pruhu.

Na přání je k dispozici vyspělá technologie – asistent pro jízdu v kolonách a semiautonomní řízení Pilot Assist II. generace –, která se při jízdě rychlostí do 130 km/h postará o řízení, akceleraci a brzdění.

Nejvyšší motorizací určenou je plug-in hybridní technologie T8 Twin Engine, která se může pochlubit výkonem 407 koní a zrychlením z 0 na 100 km/h během 5,3 vteřiny.

Při uvedení na trh bude nové Volvo XC60 dostupné s naftovým motorem D4 disponujícím silou 190 koní a taktéž s naftovým agregátem D5 s technologií PowerPulse a se silou 235 koní. Součástí nabídky je i benzínový motor T5 o výkonu 254 koní a agregát T6 přeplňovaný kompresorem a turbodmychadlem, který vládne silou 320 koní a má max. točivý moment 400 Nm.

Informační systém řidiče a rozhraní pro online služby společnosti Volvo Cars s názvem Sensus a aplikace Volvo On Call (v ČR zatím není k dispozici) se dočkaly grafické aktualizace, díky níž se s nimi lépe pracuje. Stejně jako u modelů řady 90 je k dispozici také funkce integrace chytrého telefonu s rozhraním Apple CarPlay i Android Auto.

Zahájení výroby Volva XC60 ve švédské továrně Torslanda plánuje automobilka Volvo Cars na polovinu dubna.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru