Ženeva 2017 – Nissan Qashqai po modernizaci

Nissan odhalil nový crossover Qashqai, který doznal značného vylepšení. Úpravy se týkají moderního designu exteriéru, kvalitnějšího interiéru a vylepšení jízdních vlastností.

nissan qashqai2

Vše doplňují technologie Inteligentní mobility Nissan, které jsou dalšími kroky firmy na cestě za nulovými emisemi a nulovým počtem smrtelných dopravních nehod. Nový Qashqai bude v průběhu fiskálního roku 2017 k dispozici s technologií ProPILOT, která ovládá řízení, akceleraci a brzdění při jízdě v jednom dálničním pruhu. Pro zákazníky to bude znamenat lepší jízdní vlastnosti, dokonalejší ovládání a větší svobodu ve velmi hustém provozu i při cestování vysokou rychlostí.

Interiér kabiny je lépe uspořádán, jsou zde použity kvalitnější materiály a pokročilé technologie. Zcela nový je i nejvyšší stupeň výbavy – Tekna+. Obsahuje nová sedadla potažená kvalitní měkkou kůží Nappa s luxusním trojrozměrným prošíváním na středových panelech. Nový je rovněž multifunkční a do „D“ tvarovaný volant s luxusními segmenty z matného chromu. Jeho součástí je i čtyřsměrný ovladač displeje palubního počítače, který umožňuje intuitivnější ovládání a zkrácení doby vizuální kontroly přístrojů. Informační a zábavní systém NissanConnect doplněný o digitální rádio DAB a satelitní navigaci má nyní chytré uživatelské rozhraní. Hudební fandové si nově mohou zvolit zvukový systém BOSE se sedmi reproduktory.

Exteriér navazuje na úpravy v interiéru a přináší svěží design a styl. Mezi vylepšení patří i kompletně přepracovaná příď, díky které má teď Qashqai mřížku chladiče ve tvaru V. Nový je také nárazník a kapota ve tvaru lastury. Přepracovány byly rovněž sdružené světlomety, ve kterých jsou odděleny halogenové světlomety od světlometů LED. Světlomety obsahují i světla pro denní svícení v motivu bumerangu.

V zadní části vozu došlo k rozšíření motivu bumerangu přes celý světlomet. Motiv teď obsahuje i efekt trojrozměrné čočky, díky čemuž je charakteristický tvar ještě výraznější.

Změny v zavěšení kol, tlumení a řízení se projevily preciznější charakteristikou jízdy po silnici. Lepší využití materiálů pohlcujících hluk a silnější zadní sklo zase stojí za lepší ochranou interiéru před hlukem z vozovky, od motoru a od vnějších povětrnostních vlivů. K dispozici jsou nová 17, 18 a 19“ hliníková kola.

Vůz si zachoval součinitel odporu vzduchu o hodnotě 0,31. Nejnižší v segmentu je rovněž hodnota emisí C02. Ta u vznětového motoru 1.5 dCi 110 k činí 99 g/km.

Technologie inteligentního brzdění byla rozšířena o rozpoznávání chodců. Qashqai je poprvé vybaven systémem upozornění na provoz za vozidlem. Tento systém snižuje riziko srážky v nízké rychlosti při couvání z parkovacího místa. Součástí výbavy vozu zůstává rozpoznávání dopravních značek, podpora bdělosti řidiče, inteligentní parkovací asistent, inteligentní panoramatický kamerový parkovací systém, sledování mrtvého úhlu a upozornění na vybočení z jízdního pruhu.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru