Přijíždí nový model Honda Civic

Nový model Honda Civic desáté generace je pětidveřový sportovní hatchback. Pro společnost Honda představuje zásadní posun v segmentu nižší střední třídy, protože má za sebou nejdelší globální program vývoje jednoho modelu v historii společnosti.

2017 Honda Civic

2017 Honda Civic

Civic je klíčový model Hondy v Evropě a je symbolem popularity a produkce značky v regionu. Pro mnohé evropské zákazníky je Civic synonymem značky Honda. Z tohoto důvodu se konstruktéři zaměřili na dynamickou renesanci tohoto modelu.

Aby bylo možné udržet přední pozici v daném segmentu vozů a zároveň splnit nároky na prodejní cenu, úsporu paliva a vyrobitelnost, bylo zapotřebí nové myšlení a přístupy k tvaru karoserie, aerodynamice vozu a konstrukci podvozku. Pro dosažení čisté účelnosti se konstruktéři drželi klíčového hesla projektu „otokomae“. Otokomae vyjadřuje pocit půvabu a elegance a zároveň vnitřní krásy.

Model staví na 40leté tradici a zůstává věrný původnímu konceptu Civic: „automobil pro všechny, automobil pro celý svět“. Vyznačuje se harmonií výrazného a sportovního designu a všestranné praktičnosti – se staronovým zaměřením na atraktivní jízdní dynamiku.

Sportovní charakter pětidveřového modelu Civic hatchback vyjadřuje jeho silueta. Vůz je širší, delší a nižší než jeho předchůdci. Krátké přesahy a přesné linie prozrazují vysokou úroveň aerodynamiky. Ostrá a agresivní maska, výrazné podběhy kol a vymodelované přední a zadní otvory pro vstup vzduchu zdůrazňují sportovní charakter Civicu.

Interiér se vyznačuje jednoduchým a střídmým uspořádáním, novými technologiemi a kvalitními materiály. Hlavní změnou oproti deváté generaci vozu je nižší poloha sezení, která přináší řidiči pocit lepšího propojení s vozem. K tomuto pocitu rovněž přispívá vylepšený výhled směrem  dopředu. Druhá generace multimediálního systému Honda integruje aplikace Apple CarPlay a Android Auto.

S modelem mají premiéru dva nové benzínové motory VTEC TURBO, které byly speciálně vyvinuty pro výkonný, atraktivní a úsporný provoz, a to 1.0 l a 1.5 l.

Nový pětidveřový Civic hatchback se bude vyrábět v britském výrobním závodu společnosti Honda. Model je v ČR k prodeji od 20. března 2017 a ceny začínají na 469.900 Kč za verzi s jednolitrovým motorem.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru