Nová robustní Hakkapeliitta je určena pro nejtužží zimu

Extrémní severské podmínky vyžadují speciální připravenost. Nokian Tyres a islandská společnost Arctic Trucks, která se specializuje na přestavbu 4×4 vozidel, proto přicházejí na trh s novou pneumatikou Nokian Hakkapeliitta 44 pro nejtvrdší zimní podmínky.
Nokian Hakkapeliitta 44_for Arctic Trucks_6

V arktickém podnebí je důležité mít naprostou důvěru ve vaše pneumatiky a být si jistý, že vaše cesta předčasně neskončí kvůli propíchnuté pneumatice nebo neprůjezdnému terénu. Speciální vozy od společnosti Arctic Trucks se používají například při polárních expedicích, takže na jejich pneumatiky jsou kladeny vysoké nároky.

Nokian Hakkapeliitta 44, která je vyvinuta pro speciální expediční vozidla, vyniká výjimečnou přilnavostí a odolností. Novinka váží přibližně 70 kg a její průměr je větší než 1 metr. Přes svoji robustnost se ale pohybuje s lehkostí i v hlubokém sněhu.

Nokian Hakkapelitta 44_for Arctic Trucks_2

Pneumatika snadno zvládá všechny typy povrchů. Zesílené bloky na ramenou stabilizují pneumatiku v nečekaných situacích a středové žebro zaručuje přesné reakce na silnici. Speciální směs pryže Polar Expedition zajišťuje jak prvotřídní přilnavost v zimních podmínkách, tak výjimečnou odolnost v extrémně chladném počasí. Hakkapeliitta 44 je hrotovatelná pneumatika se 172 otvory pro hroty. Nicméně její nejčastější užití je bez hrotů. Představuje začátek zcela nové kapitoly spolupráce mezi dvěma odborníky na arktickou oblast. Pneumatika je dostupná v rozměru LT475/70 R17 a je speciálně vyvinuta pro těžká 4×4 vozidla typu SUV od Arctic Trucks. Výroba pneumatiky bude zahájena během několika měsíců a bude k dispozici výhradně prostřednictvím společnosti Arctic Trucks.
Nokian Hakkapelitta 44_for Arctic Trucks_4

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru