Mini Countryman – premiéra v ČR

Zúčastnili jsme se české premiéry tradiční britské značky, která posiluje premiérou nové generace Mini Countryman své místo v segmentu prémiových kompaktních vozů. Vůz je největším a nejpraktičtějším modelem v 57leté historii značky. 

P90240566_lowRes_mini-cooper-s-countr

Model vyčnívá nad přímými konkurenty díky silně expresivnímu designu, efektivně tvarované karoserii a své unikátní jízdní agilitě. Potěšení z jízdy i mimo zpevněné silnice poskytuje nejnovější verze díky systému pohonu všech kol ALL4. Navíc se stává prvním modelem značky, který bude nabízen i jako plug-in hybrid. Jmenuje se Mini Cooper S E Countryman ALL4 a čistě na elektrickou energii ujede až 40 kilometrů.

Zde je přehled inovací nového modelu:

– Svalnaté proporce, o 20 cm delší než předchůdce.

– Pět plnohodnotných sedadel, větší prostor a variabilita.

– Elektricky ovládané páté dveře, včetně bezdotykového otevírání a zavírání.

– MINI Picnic Bench: sklápěcí měkká lavička pro outdoorové použití.

– MINI Cooper S E Countryman ALL4: první plug-in hybridní MINI.

– Nová generace motorů a převodovek, optimalizovaný systém pohonu všech kol ALL4.

– Centrální ovládací panel poprvé s dotykovým displejem.

– MINI Country Timer změří potěšení z jízdy při pohybu v terénu.

– Aplikace MINI Connected: osobní asistent usnadní každodenní úkoly i plánování cest.

– MINI Find Mate: snadno najde vše, co na palubě potřebujete.

Vůz je o 20 centimetrů delší než předchůdce a přibližně o tři centimetry širší. Rozvor byl prodloužen o 7,5 centimetru. Díky nárůstu těchto hodnot je na všech pěti plnohodnotných sedadlech výrazně více místa, zvětšil se i objem zavazadlového prostoru a variabilita při převozu nákladu. Zadní sedadla lze podélně posouvat až o 13 centimetrů. Opěradla zadních sedadel je možné sklápět v poměru 40 : 20 : 40. Jejich opěradla vynikají možností změny úhlu náklonu, takže lze buď posílit komfort cestujících, nebo zvětšit prostor pro zavazadla. Objem zavazadlového prostoru 450 litrů je možné navýšit až na 1309 litrů. To znamená nárůst proti předchozímu modelu o 220 litrů.

V rámci volitelné výbavy je nabízeno elektrické ovládání pátých dveří. Ve spojení s výbavou Comfort Access je možné otevírat a zavírat víko zavazadlového prostoru bezdotykově. Volitelný paket úložných prostorů neobsahuje pouze variabilní dno zavazadelníku, poutací oka a pružné popruhy, ale také nerezovou lištu na nakládací hraně zavazadelníku. Mezi unikátní prvky volitelné výbavy patří Picnic Bench – flexibilní lavička, která se vyklopí ze zavazadlového prostoru a dvěma lidem nabídne místo k sezení.

Více se dozvíte v novém čísle časopisu AutoforDrive.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru