V Detroitu představena studie Audi Q8 concept

Audi představuje na mezinárodním autosalonu NAIAS 2017 (North American International Auto Show) v Detroitu studii Audi Q8 concept, která se má vyznačovat mimořádnou úrovní dynamiky, hospodárnosti a komfortu.

Audi Q8 concept

Audi Q8 concept

Výrobce prémiových automobilů tím zakládá nový segment ve vyšší třídě, v němž nabídne elegantní alternativu robustního vzhledu klasického vozidla kategorie SUV (Sport Utility Vehicle). Q8 concept symbolizuje maximální prestiž. Kombinuje velkorysý vnitřní prostor, který je typický pro SUV, s emocionálními liniemi kupé. Zdrojem hnací síly je výkonná a zároveň velmi hospodárná hybridní soustava s možností vnějšího nabíjení o celkovém výkonu 330 kW a maximálním točivém momentu 700 N.m. Koncepční vůz je vzorem pro sériový model, který Audi uvede na trh v roce 2018.

Audi Q8 concept

Audi Q8 concept je s vnější délkou 5,02 metru nepřehlédnutelným vozem vyšší třídy. Díky třímetrovému rozvoru nabízí koncepční vůz velkorysý prostor pro cestující i zavazadla. Navzdory linii střechy, která se jako u kupé svažuje směrem k zádi, mají i cestující na sedadlech vzadu dostatek prostoru pro hlavu a ramena. Nový koncept ovládání na přístrojové desce sází na velké dotykové displeje, které doplňuje nejnovější evoluční stupeň panelu přístrojů Audi virtual cockpit a kontaktně analogový průhledový displej. Ten používá inteligentní techniku rozšířené reality, u níž se vzájemně prolínají reálné a virtuální světy.

Audi Q8 concept

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru