Jízdy na okruhu lákají i v zimě

Volné jízdy pro amatérské jezdce vlastním vozem po závodním okruhu mosteckého autodromu jsou mezi motoristickou veřejností populární a oblíbené. Od loňského roku vedení společnosti rozšířilo možnost svézt se na uzavřené dráze i na podzimní a zimní měsíce. Volné jízdy nazvané The Most Winter Challenge nadšenci letos poprvé okusili v pátek 4. listopadu, další termín pak pořadatelé stanovili na sobotu 19. listopadu.

winter-3
Pravidelným účastníkem volných jízd je Petr Skořepa z Jesenice u Prahy, který se snaží dosáhnout co nejlepšího času na jedno kolo se svým BMW 335i. „Loni jsem se umístil v soutěži The Most Challenge na druhém místě. Letos už to bylo horší. Konkurence byla početnější a výrazně stoupla kvalita aut. S Porsche Cayman se prostě měřit nemohu. Přesto jsem do svého bavoráka dost investoval, abych se těm nejlepším alespoň co nejvíce přiblížil. O to víc mě mrzí, že se při zimních volných jízdách neměří čas. Myslím si, že kdyby se dosažený čas měřil, přijelo by do Mostu mnohem víc motoristických fanoušků,“ uvedl.

Na páteční premiéru letošních zimních jízd dorazili ve voze Opel Almera i pětadvacetiletý Ondřej Hunčovský s o rok mladší přítelkyní Terezou Paulovou z Prahy. „Jsme tu podruhé a zřejmě ne naposledy. Uvažujeme, že si zajezdíme minimálně ještě jednou. Za volantem bych si to vyzkoušela i já, zatím jsem se jen vezla,“ prozradila Tereza. Nezapírala, že se na sedadle spolujezdce trochu bála. „Strach jsem měla. Ondra říkal, že některé zatáčky by mohl jet ještě ostřeji, mně se to ale celé zdálo ostré až dost,“ doplnila s úsměvem.

Jezdí se za každého počasí, a to vždy od 10:00 do 16:00 hodin bez přestávky.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru