Buggyra zahájila testování na okruhovou sezónu 2017

Roudnický tým Buggyra International Racing zahájil ve středu 2. listopadu na mosteckém autodromu testovací program na novou okruhovou sezonu 2017. Do Mostu přijeli se svými speciálními tahači i oba jezdci, Adam Lacko a Jiří Forman.

buggyra

Adam Lacko i jeho tým Buggyra Racing ukončili letošní ročník evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) na skvělé stříbrné příčce. Adam, který obhájil pozici vicemistra z loňského roku, nestačil mezi jezdci jen na Němce Jochena Hahna. Hahn společně s týmovým kolegou Rene Reinertem na celkovém třetím místě (oba na voze MAN) zvítězili před Buggyrou i v poháru konstruktérů. Rozhodovalo se v posledním devátém podniku o víkendu 8. a 9. října na slavném francouzském okruhu Le Mans. Lackův týmový parťák Jiří Forman ve své premiérové sezoně obsadil desáté místo, a stal se tak druhým nejlepším nováčkem.

Lackovi, který v průběhu sezony i vedl, se už mírný Hahnův náskok eliminovat nepodařilo. Od titulu jej nakonec dělilo 55 bodů. O tom, že borci na prvních dvou místech sváděli víceméně osamocený boj, svědčí bodový odstup bronzového Reinerta. Na šampiona ztratil 202 bodů.

buggyra-6

Hahn, který oslavil už čtvrtý titul evropského šampiona, oznámil pro příští rok přestup ke značce Iveco. Ukončil tak devítiletou velmi úspěšnou spolupráci s automobilkou MAN, s jejímž truckem získal všechny dosavadní tituly mistra Evropy.

Jochenův tým Hahn Racing se dohodl na tříletém technologickém partnerství s týmem Schwaben Truck Racing. Nové závodní tahače Iveco budou oba týmy vyvíjet a stavět v zimní přestávce šampionátu společně.

buggyra-2



Facebook

Nejčtenější

Nahoru