Premiéra filmu The Escape s novým BMW a Clivem Owenem

Exkluzivně na BMWFilms.com měl 23. října 2016 premiéru film „The Escape“. V tomto filmu na cenu Akademie nominovaného režiséra Neilla Blomkampa hrál v hlavní roli řidiče na Oscara nominovaný Clive Owen. Ve snímku se objevila i Dakota Fanning, Jon Bernthal a další hvězda nominovaná na Oscara, Vera Farmiga. Neméně důležitou úlohu mělo ve filmu také nové BMW řady 5, které si Clive Owen opět zvolil jako služební vůz.

p90240720_lowres_bmw-films-the-escape

Film „The Escape“ je poctou k 15. výročí původní filmové série „The Hire“, kterou BMW Films produkovalo ve dvou etapách v letech 2001 a 2002. Na každém z těchto krátkých filmů se podílela velká jména Hollywoodu. Clive Owen se v jednotlivých misích objevoval jako řidič různých vozů BMW.

První sezóna „The Hire“, prezentovaná na BMWFilms.com, odstartovala 26. dubna 2001 filmem Johna Frankenheimera „Ambush“, po němž následoval film „Chosen“ od Anga Lee, který získal Oscara za film „Zkrocená hora“ a „Pí a jeho život“. Třetí film série „The Follow“ režíroval Wong Kar-wai a zahráli si v něm Forest Whitaker, Adriana Lima a Mickey Rourke. První sérii doplnil film Guye Richieho „Star“ s popovou ikonou Madonnou. Posledním filmem dané sezóny byl „Powder Keg“, v němž hrál Stellan Skarsgård a natočil jej několikanásobný držitel Oscara Alejandro G. Iñárritu. První sezónu, kterou produkoval David Fincher („The Social Network“, „Muži, kteří nenávidí ženy“), zhlédlo za první čtyři měsíce více než 11 milionů diváků.

Druhou sezónu série „The Hire“ produkovali Tony a Ridley Scottovi a měla premiéru v říjnu 2002 s filmem „Beat the Devil“ Tonyho Scotta, v němž se objevila soulová legenda James Brown s Garym Oldmanem jako ďáblem. V „Hostage“ Johna Woo si zahrál Maury Chaykin a Joe Carnahan natočil  „The Ticker“ s Donem Cheadlem, což byl poslední díl série.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru