Nejvýkonnější model Kia Soul je v prodeji

Společnost KIA MOTORS CZECH uvádí na český trh modernizovanou verzi druhé generace modelu Soul. Designově nejvýraznější model automobilky Kia obohacuje stávající nabídku o nově uváděnou motorizaci 1,6 T-GDI 150 kW (204k), designové změny interiéru a exteriéru, bohatou výbavu a nové technologie na poli bezpečnosti cestujících a palubního infotainmentu.

kia-soul_ii-gen-facelift_1

Soul přichází s lehce modernizovaným designem zevnějšku. Změny se dotkly předního a zadního nárazníků včetně přepracované „tygří“ masky chladiče, přední bi-xenonové světlomety společně s LED denním svícením. Stříbrné ochranné lišty (skid plates) podtrhují vzezření řady modelů SUV, jejichž obliba dlouhodobě zaznamenává rostoucí trend.

 

Zájemci o modernizovaný Soul si vůbec poprvé mohou objednat vůz také s novým přeplňovaným zážehový motorem s přímým vstřikováním o objemu 1,6 T-GDI s výkonem 204 koní ve sportovně laděné verzi Sport. Zážehová jednotka je známa ze sportovního modelu cee´d GT a pro_cee´d GT. Nově nabízený agregát je nejvýkonnější variantou modelu Soul v dosavadní historii značky Kia a dostupný je se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou 7DCT známou u modelů cee´d, Sportage a Optima. S novým motorem Soul akceleruje z 0 -100 km/h za 7,8 sekundy a rozjede se až na 200km/h. Soul 1,6 T-GDI produkuje emise CO₂ na úrovni 156 g/km Euro 6 a dosahuje průměrné spotřeby 6,9 l/100km.

kiasoul_ii-gen-facelift_2

Vedle této nové zážehové pohonné jednotky 1,6 T-GDI je nabídka modernizovaných motorů doplněna o další zážehový motor o objemu 1,6 GDI s manuální a šestistupňovou automatickou převodovkou a vznětovou motorizaci o výkonu 1,6 CRDi s manuální a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou 7DCT a pohonem předních kol.

Na trhu v ČR se nabízí modernizovaná Kia Soul ve 3 úrovních výbavy včetně zmíněné verze Sport. Plán v ČR na rok 2016 a 2017 předpokládá, že největší, více jak 50 %, zájem ze strany zákazníků bude o výbavu Exclusive. Ve spojení s benzínovou pohonnou jednotkou 1,6 GDI 97 kW s manuální převodkou bude vůz nabízen za 434 980,-Kč.

Ve zmíněné výbavě Exclusive nabízí vůz velmi zajímavý poměr ceny a výkonu, neboť má v nabídce mimo jiné např. 17“ kola z lehkých slitin, automatickou klimatizaci, LED denní svícení s projektorovými světlomety, zadní LED světlomety, el. sklopná zrcátka s LED směrovkami, 7“ navigace včetně Kia Connected Services a podpory Android Auto / Apple CarPlayTM,  dešťový senzor a elektrochrom. zp. zrcátko, kožený volant a hlavice řadicí páky, zatmavená zadní okna.

V základní výbavě s označením Comfort je modernizovaný Soul nabízen v ceně již od 384 980,- Kč.

V opačném konci spektra je vrcholná nabídka sportovně laděné výbavy Sport, která se od běžné verze modelu Soul liší designem exteriéru i interiéru. Nabízí specifický přední nárazník, LED mlhové světlomety, bi-xenonové světlomety a specifické LED denní svícení, zdobena je bočními prahy s červeným dekorem, zdvojenou koncovkou výfuku, červeným logem SOUL, označením motorizace T-GDI a specifickými 18“ koly z lehkých slitin. S novým přeplňovaným zážehovým motorem 1,6 T-GDI 7DCT, 204 koní stojí Soul 564 980,-Kč.

Kia Soul jakožto jediný model produktové řady značky Kia, nabízí dvoubarevné provedení karoserie. Zákazníci mají na výběr ze čtyř variant: bílo-červené, červeno-černé, nově také modro-bílé a hnědo-bílé. Vedle těchto trendy barevných provedení je Soul dostupný s dalšími 11 odstíny v metalické a nemetalické barvě, z toho tři jsou zcela nové (oranžová, hnědá a tmavě modrá).

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru