Dnes byla zahájena výroba modelu Škoda Kodiaq v Qasinách

Od dnešního dne sjíždí ve výrobním závodě ve východočeských Kvasinách z linky nový model. Při této příležitosti byla obec Kvasiny na jeden den přejmenována na ‚Qasiny‘.

Výroba vozu Škoda Kodiaq
Touto akcí Škoda navazuje na mezinárodní komunikační kampaň, která vyvolala značnou pozornost už v květnu letošního roku. Tehdy byl aljašský ostrov KODIAK na jeden den přejmenován na KODIAQ. Akci podpořilo i vedení obce Kvasiny, které v rámci akce přelepilo název obce na některých informačních tabulích.

Výrobní zařízení v Kvasinách prošla před zahájením výroby nejnovějších modelů české automobilky rozsáhlým rozšířením a modernizací. Vedle nově zprovozněné svařovny a úprav montážní linky byly rozšířeny logistické plochy a lakovna.

161018-skoda-kodiaq-production-kvasiny-00

Kvasiny jsou jedním ze tří výrobních závodů společnosti v České republice. V závodě aktuálně pracuje kolem 5 900 zaměstnanců. Závod je tak jedním z největších průmyslových zaměstnavatelů v Královéhradeckém kraji. V současné době zažívá závod největší modernizaci a rozšiřování v celé své historii. V příštích letech vzroste výrobní kapacita tohoto východočeského závodu až na 280 000 vozů ročně. V této souvislosti zaměstná Škoda zhruba 2 000 nových odborníků a do roku 2018 do výstavby závodu investuje kolem 7,2 miliard korun.

Automobilku a obec Kvasiny, čítající 1 400 obyvatel, pojí partnerství, trvající již od poloviny čtyřicátých let. V roce 1946 sjel v této české obci poprvé z linky vůz značky Škoda. V letech 1958 až 1964 se tu vyráběl jeden z nejznámějších modelů značky: Škoda Felicia. I model 110 R Coupé se vyráběl v Kvasinách. Dnes zde vznikají tři modely značky: Yeti, Superb, resp. Superb Combia nově také model Kodiaq.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru