První SUV od Seatu – Ateca. Bude takový i Yeti?

Třetím pilířem společnosti Seat se po modelových řadách Ibiza a Leon nyní stává Ateca. V souladu s tradicí značky má název Ateca svůj původ ve španělském zeměpisu. Tentokrát se jedná o název vesnice, která leží západně od Zaragozy ve vnitrozemí Pyrenejského poloostrova.

 

VISTADIFERENT

Seat Ateca se začal prodávat před začátkem léta v Německu a ve Španělsku a nyní je postupně uváděn na další trhy, v České republice se zákazníci dočkají prvních vozidel teď v září. Zákazníci budou mít na výběr zážehové a vznětové motory s výkonem od 85 kW/115 k do 140 kW/190 k, pohon předních nebo všech kol a mechanickou převodovku nebo dvouspojkovou převodovku DSG.  Rozsáhlá nabídka vyspělých technických prvků výbavy na přání sahá od předních světlometů LED přes široké portfolio asistenčních systémů, jako je inovativní asistent pro jízdu v dopravní koloně a nový asistent pro stav nouze, až po soubor informačních a zábavních systémů nové generace s 8“ dotykovými displeji a systémem Full Link pro nejvyšší úroveň konektivity. Tři výbavové linie nabízejí barvy a materiály nejvyšší kvality pro jakýkoli vkus. Vrcholnou verzí je Ateca XCELLENCE. V České republice je vůz uváděn na trh s cenami od 523 900 Kč ve výbavovém stupni Style respektive od 462 900 Kč ve výbavovém stupni Reference, který bude v nabídce od listopadu 2016.

 

Podle představitelů firmy je nový model Ateca skutečné SUV se silnou DNA značky, dokonalý vůz do městského provozu s výjimečnými terénními schopnostmi.

VISTADIFERENT

Design modelu Ateca je nezaměnitelný a byl stvořen v Barceloně. Mnoho prvků, mezi něž se řadí lichoběžníková maska chladiče, boční prolisy s minimálním poloměrem zakřivení a maximálně ostrými hranami a trojúhelníková charakteristická světla, je typických pro značku.

Výroba nového vozu probíhá v Kvasinách v závodě Škoda. Již teď automobilka registruje na 800 objednávek, a jak se zdá, čeští zákazníci budou muset na vůz z výroby v počátečním období čekat cca 6 měsíců.

Skupina Seat zaměstnává více než 14 000 kvalifikovaných pracovníků ve třech výrobních závodech Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí velmi úspěšné modelové řady Ibiza a Leon. Vozy SEAT Alhambra dodává výrobní závod v Portugalsku, vozy Mii vyrábí závod na Slovensku a vozy Toledo a Ateca v České republice.

Více informací o novém modelu se dozvíte v novém čísle časopisu AutoforDrive.

VISTADIFERENT

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru