Poslední závod sezóny Blancpain GT Cupu na Nürburgringu je před námi

O nadcházejícím víkendu se pojede na Nürburgingu poslední závod rámci podniku napínavé letošní sezóny Blancpain GT Series Endurance Cupu.

img_2869

Český tým I.S.R. Racing jde do finále své druhé kompletní sezóny v jednom z nejnapínavějších šampionátů planety. Díky kombinaci výkonnosti a zkušeností, které předvedl v průběhu sezóny, je I.S.R. Racing připraven bojovat o příčky nejvyšší v obou hodnoceních kategorie PRO-Am Cup. Philippe Giaque, Henry Hassid a Franck Perera po skvělém výkonu ve 24h ve Spa-Francorchamps ztrácí jen pár bodů na posádku Broniszewski – Bonacini – Rozzoli s Ferrari 488 GT3. Zároveň bude mít I.S.R. Racing příležitost porazit své rivaly v hodnocení PRO-Am týmů.

Filip Salaquarda, Frank Stippler a Marlon Stockinger se budou střídat v Audi R8 LMS 75. Také jejich výkony v průběhu sezóny byly na slušné úrovni, ale několik incidentů jim zabránilo vytěžit z jejich rychlosti více bodů. Vedle zkušených Salaquardy a Stipplera si svůj debut v GT vozech odbyl mladý Stockinger, který ukázal svou extra třídu i v těch nejtěžších podmínkách a bude mít další šanci zazářit i na Nürburgringu.

Celý závodní víkend je vměstnán do dvou dnů. Test „bronzových“ jezdců zahájí program v sobotu v 9:00, volný trénink bude následovat v 11:05 a předkvalifikace je na programu ve 14:15. Vozy znovu vyjedou na trať v neděli ráno v 8:30 v rámci kvalifikace a poslední závod sezóny bude odstartován ve 14:45. Aktuálně předpověď počasí slibuje celkem náročné podmínky, když by už tak těžký závod měl okořenit déšť.

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru