Jaguar Land Rover zahájil výstavbu na Slovensku

Společnost Jaguar Land Rover začala se stavbou svého nového výrobního závodu na Slovensku. Základní kámen položili slovenský premiér Rober Fico a Andy Garth, britský velvyslanec na Slovensku. Jaguar Land Rover se především zaměřuje na rozvoj moderních technologií lehkých konstrukcí. Nová továrna, která se bude rozkládat na 300 000 m2, se stane centrem pro výrobu hliníku a inženýrskou expertízu na Slovensku.

jaguar-land-rover-plant-nitra

Závod za jednu miliardu liber bude mít roční výrobní kapacitu 150 000 vozů. První modely sjedou z linky ve druhé polovině roku 2018. Budou zde nejmodernější výrobní technologie včetně systému Pulse, který je o 30 % rychlejší než běžné dopravní systémy. Zároveň bude výrobní zařízení vybaveno vysoce automatizovanou lakovnou, která zaručí nejvyšší kvalitu a zároveň minimalizuje dopad na životní prostředí. V budoucnu pak půjde propojit výrobní technologie tak, aby podporovaly lepší efektivitu procesů, dodávek a kvality. Aby byl zajištěný udržitelný a úsporný provoz, přijala firma několik ekologických opatření, jako je úsporné zařízení na vodu nebo systémy rekuperace tepla.

Od doby, kdy společnost Jaguar Land Rover potvrdila své plány na Slovensku, se ohledně zaměstnání přihlásilo více než 40 000 lidí. Při plném provozu bude závod zaměstnávat 2 800 lidí a výběrová řízení začnou koncem roku 2017.

plant_nitra



Facebook

Nejčtenější

Nahoru