50 let modelu Toyota Corolla

 

Na rok 2016 připadá 50. výročí vzniku modelu Toyota Corolla, nejprodávanějšího vozu světa. Při té příležitosti přichází Toyota s její vylepšenou verzí v rámci 11. generace. Změny designu se dočkal exteriér i interiér vozu, další z předností jsou modernizované palubní technologie, např. multimediální soustava Toyota Touch 2 s dotykovou obrazovkou.

car-to-car-corolla-16-inch-03
Nová Corolla přináší vyspělé ztvárnění exteriéru, včetně přepracovaných předních partií se zohledněním stylu Keen Look a designové filozofie Under Priority. Celá přední část vozu prošla stylistickou proměnou s důrazem na širší postoj vozu a reprezentativnější charakter. Zájemci o novou Corollu budou moci volit z devíti různých odstínů barev karoserie, z toho tři jsou nové: zlatá Platinum, červená Tokyo a hnědá Earth.

Interiér nové Toyoty Corolla byl upraven s cílem nabídnout nejen modernizované palubní technologie, ale i zvýšení kvality. Z nové kabiny je zřejmý komplexní přístup, zahrnující každý aspekt interiéru z pohledu evropských zákazníků ve snaze dosáhnout zde co nejvyšší úrovně celkové harmonie.

Z intuitivních palubních technologií jde o nový 7″ dotykový displej Toyota Touch 2 včetně modernizace mapové navigace Go s 3letou aktualizací map či nový multi-informační displej o úhlopříčce 4,2″ před řidičem.

Bezpečnostní paket Toyota Safety Sense (v ČR standard od středního stupně výbavy Active) zpracovává informace poskytované malou kamerou v horní části čelního skla (s optickým i laserovým snímáním) a napomáhá předcházet nehodám nebo zmírňovat jejich následky za nejrůznějších dopravních situací. Součástí paketu Toyota Safety Sense je bezpečnostní systém pro předcházení kolizím (PCS), systém pro hlídání jízdních pruhů (LDA), systém rozpoznávání dopravních značek (RSA) a automatická dálková světla (AHB).

Nová modelová řada těží i z úprav zavěšení kol a řízení, jejichž cílem bylo zvýšit jízdní pohodlí a zlepšit ovladatelnost. Novinkou je též řada opatření k potlačení přenosu hluku, vibrací a chvění do kabiny vozu.

Nová Corolla se v České republice prodává od srpna 2016. S novou Corollou uvedla Toyota i novou základní výbavu Live za 369 900 Kč s DPH, která chce oslovit co nejširší spektrum zákazníků.

K 50letému výročí přichystala Toyota navíc i mimořádnou nabídku – limitovanou Edici 50. Toyota Corolla 1,6 Valvematic s manuální převodovkou ve výbavě Active Trend+ je v jejím rámci nabízena za 404 900 Kč s DPH.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru