Petr Fulín na vedoucí pozici v ETCC

Petr Fulín, dvojnásobný šampion v evropském poháru cestovních vozů FIA ETCC (European Touring Car Cup) a dvojnásobný vítěz Zlatého volantu, patřil se svým závodním vozem SEAT Leon Cup Racer mezi nejrychlejší i ve třetím podniku letošní sezony ETCC 2016, který se uskutečnil na legendární Severní smyčce Nürburgringu. Vzhledem k délce okruhu se jel každý závod jen na tři kola a podél trati povzbuzovalo jezdce více než čtvrt milionu diváků. Petr Fulín se mohl v cíli obou jízd radovat z umístění na stupních vítězů.

PFDX0969_3543x2362 small

Na německém Nürburgringu čekala na jezdce v rámci netradičního harmonogramu kvalifikace již v pátek a už samotný souboj o startovní pozice byl pro diváky napínavou podívanou. Na dlouhé Severní smyčce totiž rozhodlo o prvním místě na startu pouhých 12 tisícin sekundy ve prospěch Petra Fulína, který proměnil nejvýhodnější postavení na startovním roštu v prvním sobotním závodě ve vítězství. Jednoduché to však rozhodně nebylo: „V prvním závodě jsem si musel první místo vybojovat zpátky. Na dlouhé rovince mi předjížděcí manévr ze závětří vyšel na metr přesně. Jenže právě proto jsem se pak nemohl od soupeře odpoutat, a tak jsem musel tlačit na pilu celý závod.“

Po vítězství v prvním závodě čekal na českého jezdce start do druhého závodu z osmého místa, což s ohledem na malou šířku trati nedávalo velké naděje na úspěch. V úseku moderního okruhu pro Velké ceny se ale Petru Fulínovi podařilo několik předjížděcích manévrů, a tak se mohl dokonce zapojit do bojů o umístění na stupních vítězů: „V jednu chvíli jsem se dostal na druhé místo a zkoušel jsem útočit na vedoucího Krise Richarda. Na brzdách na nás ale zaútočil můj týmový kolega Chris Schreiber a já nechtěl riskovat vyřazení nás obou, a tak jsem držel třetí pozici.“

Po sečtení výsledků z třetího podniku letošního ročníku evropského poháru cestovních vozů ETCC se Petr Fulín se závodním vozem SEAT Leon Cup Racer vrací do čela průběžného pořadí s náskokem čtyř bodů. „Celkově hodnotím víkend jako vydařený. Na této kultovní trati, kde není prostor pro chybu, jsem musel jet v obou závodech na maximum a povedlo se získat dobré body,“ hodnotí uplynulý závodní víkend Petr Fulín.

Další závody se uskuteční během posledního červnového víkendu v portugalském Vila Realu, kde na ETCC čeká další premiéra.

Výsledky prvního závodu na Nürburgringu:
1. PETR FULÍN (CZE) Seat Leon Cup Racer
2. Kris Richard (SUI) Honda Civic + 0.132
3. Teddy Clairet (FRA) Peugeot 308 Racing Cup + 12.057
4. David Pouget (FRA) Peugeot 308 Racing Cup + 12.836
5. Peter Rikli (SUI) Honda Civic + 22.649
6. Christjohannes Schreiber (SUI) Seat Leon Cup Racer + 23.749
7. Fábio Mota (POR) Seat Leon Cup Racer + 56.312
8. Mladen Lalušić (SRB) Seat Leon Cup Racer + 1:17.475

Výsledky druhého závodu na Nürburgringu:
1. Kris Richard (SUI) Honda Civic
2. Christjohannes Schreiber (SUI) Seat Leon Cup Racer + 1.244
3. PETR FULÍN (CZE) Seat Leon Cup Racer + 2.394
4. Fábio Mota (POR) Seat Leon Cup Racer + 3.005
5. Teddy Clairet (FRA) Peugeot 308 Racing Cup + 4.643
6. David Pouget (FRA) Peugeot 308 Racing Cup + 6.654
7. Peter Rikli (SUI) Honda Civic + 15.582
8. Mladen Lalušić (SRB) Seat Leon Cup Racer + 56.523

Průběžné pořadí ETCC 2016 po třetím podniku sezony:
1. PETR FULÍN (CZE) Seat Leon Cup Racer 48 bodů
2. Kris Richard (SUI) Honda Civic 44 b.
3. Peter Rikli (SUI) Honda Civic 37 b.
4. Norbert Nagy (HUN) SeatLeon Cup Racer 20 b.
5. Christjohannes Schreiber (SUI) Seat Leon Cup Racer 20 b.
6. Mladen Lalušić (SRB) Seat Leon Cup Racer 20 b.
7. Fábio Mota (POR) Seat Leon Cup Racer 13 b.
8. René Münnich (GER) Honda Civic 11 b.
9. Teddy Clairet (FRA) Peugeot 308 Racing Cup 11 b.
10. David Pouget (FRA) Peugeot 308 Racing Cup 9 b.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru