Wörthersee podruhé

Na břehu jezera Wörthersee představilo dvanáct studentů svůj Golf GTI Heartbeat o výkonu 295 kW (400 k). Velkolepý zvuk motoru, koncept s kontrastními barvami, design s voštinovým vzorkem, symboly bušícího srdce a zvuková aparatura s výkonem 1360 W a sedmi reproduktory dávají najevo čím se mladí talentovaní studenti nechali inspirovat. Unikátní GTI na základě modelu Golf GTI Performance vzniklo za necelých devět měsíců na základě nápadů studentů ve věku 20 až 26 let z pěti učebních oborů.

 GTI Hartbeat2_small

Mezi nejnápadnější prvky vnějšího designu dvoudveřového sportovního Golfu patří metalický lak v odstínu stříbrná Reflex, s nímž kontrastuje matná fólie v tmavě šedém odstínu na střeše a přední části vozu. Dalšími stylistickými prvky jsou voštinové prvky GTI v zářivém odstínu červená Tornado a kontrastních tmavě a světle šedých barvách na kapotě motoru, střeše a na bočních stěnách, kde tvoří přechod mezi tmavými a světlými zónami. Sportovní vzhled navíc umocňují individuální karosářské doplňky s lesklým lakem a 20“ kola BBS z lehké slitiny s exkluzivním lakováním a širokými pneumatikami.

GTI-Treffen am Wörthersee 2016: Der Golf GTI Heartbeat

Přední části interiéru dominují dvě sklopná skořepinová sedadla z modelu Golf GTI Clubsport S, která jsou zušlechtěna nápisem „40“ vyšitým krystalicky šedou nití v hlavové části a perforacemi v designu s voštinovým vzorkem na červeném podkladu na opěradlech, které se opakují také na vnitřních výplních dveří. Symboly bušícího srdce na protažených liniích zdobí ozdobné lišty na vnitřních stranách dveří a ozdobnou lištu pod schránkou před sedadlem spolujezdce. Místo zadních sedadel a zavazadlového prostoru vyplňuje zadní část interiéru highendový audiosystém s výkonem 1360 W a sedmi reproduktory ve speciálním provedení Hi-Fi s osvětlením LED a skleněnými kryty zdobenými rytinami.

 

GTI-Treffen am Wörthersee 2016: Der Golf GTI Heartbeat

Golf GTI Heartbeat je od roku 2008 devátým projektovým vozidlem GTI učňovského programu společnosti Volkswagen, které učni vyrobili pro setkání fanoušků modelu Golf GTI u jezera Wörthersee, kde ho následně představili ve světové premiéře.

 

Druhá premiéra: Golf R Variant Performance 35 z Cvikova

Studenti z výrobního závodu Cvikov společnosti Volkswagen Sachsen odhalili u jezera Wörthersee další koncept, který nese označení Golf R Variant „Performance 35“. Číslo „35“ poukazuje na výkon zvýšený na 350 kW (257 kW) a zároveň na druhé jubileum letošní akce v obci Maria Wörth: 35. ročník Setkání GTI u jezera Wörthersee. Také tato studie na základě sériově vyráběného modelu Golf R Variant dokládá kreativitu, skvělé výkony, týmového ducha, řemeslné dovednosti a technické znalosti učňů společnosti Volkswagen. „Performance“ symbolizuje tradici, preciznost a perfekcionismus výrobního závodu společnosti Volkswagen Sachsen, který je exkluzivním místem výroby modelu Golf Variant.

GTI-Treffen am Wörthersee 2016: Der Golf R Variant Performance 35

Mezi výjimečné prvky cvikovského konceptu patří ruční dvoubarevné vícevrstvé lakování v barevných odstínech Quarzite a červená Tornado s plynulými přechody. Do kapoty motoru jsou integrovány dva ventilační otvory. Design interiéru vozidla je barevně přizpůsoben vnějšímu designu, strop byl individualizován technikou airbrush a „hvězdami“ LED. Highendová zvuková aparatura uložená v zavazadlovém prostoru a disponující celkem 12 reproduktory dosahuje nejvyššího výkonu 1200 W. Zavazadlový prostor je však bez omezení využitelný a navíc je vybaven elektricky výsuvnou podlahou. Speciálně pro premiéru u jezera Wörthersee je uvnitř vozu uloženo dětské odrážedlo „P35“ lakované v barevně sladěném odstínu, protože Golf Variant je zkrátka také rodinným automobilem.

GTI-Treffen am Wörthersee 2016: Der Golf GTI Heartbeat

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru