Ocenění pro Nokian Hakkapeliitta R2

Společnost Nokian Tyres, nejseverněji sídlící výrobce pneumatik z Finska, získala za zimní pneumatiku Nokian Hakkapeliitta R2 prestižní ocenění Technologie pneumatik roku 2016.

b1542b39e5639221_800x800ar

Novinka s názvem Nokian Hakkapeliitta R2 je originální zimní pneumatika navržená pro jedinečný elektromobil BMW i3. Spojuje extrémně nízký valivý odpor, nejlepší přilnavost a vynikající jízdní komfort. Rozměr nového modelu pneumatiky je 155/70R19 88Q XL. Tento nový přírůstek do rodiny Nokian Tyres Hakkapeliitta představuje technologii budoucnosti. Jde o první zimní pneumatiku na světě zařazenou do energetické třídy A. Podle testů mohou pneumatiky Nokian Hakkapeliitta R2 snížit valivý odpor elektromobilů až o 30 %.

„Jsme pyšní na to, že díky špičkovým zimním pneumatikám Nokian Hakkapeliitta R2 můžeme stále většímu počtu majitelů elektromobilů nabídnout větší přilnavost v zimě, větší klid a především lepší dojezd. Bezpečnější a ekologičtější doprava je pro nás při vývoji výrobků tím hlavním aspektem,“ uvádí Juha Pirhonen, viceprezident společnosti Nokian Tyres pro výzkum a vývoj. „Za tuto významnou cenu mnohokrát děkujeme. Je to zároveň skvělý start do roku, kdy pneumatika Hakkapeliitta slaví své 80. narozeniny,“ dodává Pirhonen.

9bf2e6aef8bebc17_800x800ar

Nokian Hakkapeliitta patří k nejznámějším pneumatikám všude tam, kde vědí, jak vypadá opravdová zima. Zimní pneumatiky Nokian Hakkapeliitta vznikají v náročných severských podmínkách, kde probíhá i jejich další vývoj a testování. Společnost má vlastní testovací centrum na ploše o velikosti přes 700 hektarů ve městě Ivalo ve finském Laponsku, za severním polárním kruhem. Zde oddělení výzkumu a vývoje společně se zkušebními týmy testuje pneumatiky v reálných podmínkách. Testovací centrum v Ivalu simuluje zimní extrémní jízdní podmínky od listopadu do května, ve dne i v noci.

nokian 9253632f8c566f37_org

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru