Nová Kia Optima se chystá dobýt český trh

Optima přijíždí ve své čtvrté generaci a slibuje jízdní komfort a pocit elegance jak v exteriéru, tak i uvnitř tohoto vozu segmentu D. Osobitý vzhled nové Optimy pochází opět od designérského týmu Petera Schreyera a hlavní pozornost byla zaměřena na neotřelost exteriérových tvarů a křivek vozu při zachování typicky atletického charakteru tohoto modelu. K dispozici bude od ledna 2016.

Automobilka se bude výrazně orientovat na fleetové zákazníky a očekává citelně lepší výsledek prodejů, než jaký zaznamenala předchozí generace.

Důležitým parametrem ve vývoji nové Optimy bylo zvětšení jejího interiéru, mimo jiné rozšířeným rozvorem o 10 mm a tím dosažení vyšší úrovně pohodlí pro všechny cestující uvnitř vozu. Nová Optima tak zdůrazňuje svým vyváženým pojetím v designu exteriéru jednoznačnou příslušnost ke značce.

Interiéru dominují ladné ergonomické tvary, ale také použití nových, zejména měkčených materiálů navozujících pocit komfortu a luxusu. V nabídce je například dvoutónové barevné schéma přístrojové desky řešené textilním nebo koženým čalouněním. Zcela novou konstrukci mají rovněž všechna sedadla uvnitř vozu s účinnou boční oporou zaručující vysokou míru pohodlí i bezpečnosti. V oblasti pohonu a podvozku došlo rovněž k výrazným změnám ve prospěch řidiče i spolucestujících. Změnou zavěšení předních i zadních kol dochází k mnohem hladší odezvě při jízdě na nerovných površích. Nová Optima jednoznačně posílila v oblasti jízdního komfortu, ovladatelnosti a stability, avšak nezůstává nic dlužna ani při sportovním a více agilním stylu jízdy.

V nabídce bude jediná pohonná jednotka 1,7 CRDi splňující nyní emisní limit Euro 6. Prošla zásadní modernizací a tento vznětový čtyřválec disponuje v modelu Optima nově výkonem 141 k (oproti původním 136 k) a stejně tak nárůstem točivého momentu na 340 Nm (z původních 325 Nm). Ve spojení se 6 st. manuální převodovkou slibuje tento vznětový agregát velmi nízkou kombinovanou spotřebu 4,2 l/100 km. V nabídce pro český trh je rovněž nedávno představená 7 st. dvouspojková převodovka Kia DCT, která vedle zcela plynulého řazení nabídne se zmíněným vznětovým motorem špičkovou hodnotu spotřeby paliva pouhých 4,4 l/100km s výrazným snížením emisí (116g/km).

Základní výbava Comfort bude v nabídce za cenu od 684 980 Kč, pro fleetové zákazníky pak Kia zařazuje specifikaci Business Line v ceně 528 909 Kč + DPH, tedy celkem za 639 980 Kč.

 

 

 

 



Facebook

Nejčtenější

Nahoru