Barva vozu prozrazuje víc, než si myslíme

Ford si nechal zpracovat průzkum, jak se dívají zákazníci na barvu auta. Ženy, které volí černá auta, bývají často energické a cílevědomé; modré vozy oslovují citlivé muže. Průzkum ukazuje na výrazné osobnostní rozdíly mezi muži a ženami, jimž se líbí stejné barvy; například muži upřednostňující černá auta označují sami sebe za chaotické. V řadě případů vypluly na povrch silné kontrasty mezi muži a ženami, kteří si vybrali vůz stejné barvy.

Ford Focus Red and Black Edition

Například ženy jezdící v černých autech se často považují za cílevědomé a energické. Vadí jim, když není hned po jejich. Naopak muži upřednostňující černá auta označují sami sebe za chaotické. Přiznávají, že se nechají snadno rozptýlit a spoléhají na to, že věci, které začnou, dotáhne do konce někdo jiný. Jiní jsou muži, kteří volí auta modré barvy. Naslouchají svým pocitům a emocím, při rozhodování dají spíš na city než na fakta. Řidičky modrých aut hledají harmonické vztahy a vyhýbají se konfliktům, mají však silnou vůli.

Vyzkoušejte si zábavný kvíz, který prozradí, jaká barva auta nejlépe odpovídá vaší povaze: https://www.playbuzz.com/fordeurope/car-colour-personality-quiz.

„Barva vozu může prozradit hodně, ale většinou to platí jen tehdy, pokud vezmete v úvahu, zda se jedná o muže, nebo o ženu,“ řekla psycholožka Wendy Lord, která zpracovala závěrečnou zprávu o výsledcích průzkumu. „To se ale změnilo, když jsme se dotazovali na kombinace červené a černé. Bez ohledu na pohlaví se líbily lidem, které přitahují rizikové a vzrušující aktivity s pořádnou porcí adrenalinu.“ Z průzkumu dále vyplynulo, že pro muže, kteří dávají přednost stříbrným vozům, je snazší zachovat klid ve stresových situacích. Muži se zálibou v červené bývají nadprůměrně systematičtí a orientovaní na výsledek. Pánové v tmavomodrých vozech jsou zase častěji konzervativně založení. To mimochodem platí i o těch, již nosí tmavomodrý oblek. Naproti tomu u žen upřednostňujících stříbrnou, tmavomodrou a červenou se žádné specifické osobnostní rysy neukázaly.



Facebook

Nejčtenější

Nahoru